Ιταλοί φοιτητές κατά του Μάριο Ντράγκι

Ιταλοί φοιτητές κατά του Μάριο Ντράγκι

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου εκατό φοιτητές αμφισβήτησαν τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος πήρε μέρος σήμερα σε συνέδριο το οποίο οργανώνεται στο πανεπιστήμιο Roma Tre, αφιερωμένο στον Ιταλό οικονομολόγο Φεντερόκο Καφέ.

Οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα υπέρ της πανιταλικής απεργίας, την οποία προκήρυξε σήμερα το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil για τις 5 Δεκεμβρίου και κατά της λιτότητας. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να εισέλθουν στην αίθουσα όπου λαμβάνει χώρα το συνέδριο και ένας νέος τραυματίσθηκε στο κεφάλι όταν χτυπήθηκε με γκλομπ από αστυνομικό.

Κατά την παρέμβασή του, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «το σημερινό επίπεδο ανεργίας είναι απαράδεκτο, αφού αντιβαίνει σε κάθε ιδέα ισότητας και αποτελεί μια τεράστια σπατάλη δυνατοτήτων και αποθεμάτων ενέργειας».

«Η ΕΚΤ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την αύξηση του προϋπολογισμού της μέχρι να επανέλθει στα επίπεδα του 2012, και να λάβει και περαιτέρω μέτρα, αν όλα όσα αποφασίσθηκαν δεν αποδειχθούν αρκετά» υπογράμμισε ακόμη ο Ντράγκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή