Πέντε νεκροί στην Ιταλία από την κακοκαιρία

Πέντε νεκροί στην Ιταλία από την κακοκαιρία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν κατά την κατάρρευση των σπιτιών τους εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ ένας εβδομηντάχρονος έχασε τη ζωή του από πνιγμό στη λίμνη Ματζιόρε, καθώς προσπαθούσε να τραβήξει τη βάρκα του στη στεριά.

Το βράδυ της Τρίτης, οι δύτες της πυροσβεστικής εντόπισαν το άψυχο σώμα ακόμα ενός άνδρα, 36 ετών, το οποίο βρισκόταν σε πέτρινο μύλο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, στο εσωτερικό του οποίου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε τα δύο μέτρα. Το θύμα ήταν δημοτικός υπάλληλος και προσπάθησε με κάθε τρόπο, μαζί με συναδέλφους του, να ανοίξει τις βαλβίδες που ελέγχουν τη ροή των υδάτων δίπλα στον μύλο, ώστε να μειωθεί η στάθμη του νερού για να μην πλημμυρίσει ένα εστιατόριο που βρισκόταν κοντά του. Επιπλέον, κλειστά παρέμειναν χθες στο Μιλάνο εξήντα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας. Οι δύο παραπόταμοι Σέβεζο και Λάμπρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας υπερχείλισαν τη Δευτέρα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ανησυχητική αύξηση της στάθμης του Πο, του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας. Μέσα στο επόμενο 24ωρο υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης στις περιοχές Μορέτο, Μπρεσέλο, Κολόρνο και Μετζάνι της βόρειας περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με έντονες βροχοπτώσεις στη Λιγουρία, το Πεδεμόντιο, τις Ιταλικές Αλπεις και την Τοσκάνη.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι ιταλικές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν χθες σε γειτονιά έξω από τη Ρώμη σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους κατοίκους να επιτεθούν σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο ξενοφοβικής βίας, που βρίσκεται εσχάτως σε έξαρση στην Ιταλία. Η εργατική συνοικία Τορ Σαπιέντσα έζησε αρκετές μέρες και νύχτες επιθέσεων εναντίον προσφύγων από κατοίκους που κατηγορούν τους ξένους για αύξηση της εγκληματικότητας. Οι πολίτες διατείνονται ότι δεν είναι ρατσιστές, αλλά ότι έχουν αγανακτήσει από τη χρόνια αμέλεια των Αρχών, που επιτρέπουν σε Ρομά, μετανάστες και αιτουμένους άσυλο να εγκατασταθούν στην περιφέρεια της Ρώμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή