ΗΠΑ: Κίνδυνος από τη διείσδυση Ιρανών χάκερ σε μεγάλες εταιρίες

ΗΠΑ: Κίνδυνος από τη διείσδυση Ιρανών χάκερ σε μεγάλες εταιρίες

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για διείσδυση Ιρανών χάκερ σε μεγάλες εταιρίες, αερογραμμών, ενέργειας και αμυντικού εξοπλισμού, κάνει λόγο η αμερικανική Cylance, εταιρία που ασχολείται με θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, η έρευνα κάνει λόγο για ενέργειες που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν και σε επιθέσεις κατά ανθρώπων ή εγκαταστάσεων, σε μια εποχή όπου οι κυβερνήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την προσπάθεια της Τεχεράνης να ανταποδώσει τις διαδικτυακές επιθέσεις της Δύσης κατά του πυρηνικού της προγράμματος. 

«Πιστεύουμε ότι αν η επιχείρηση συνεχιστεί χωρίς να αντιμετωπιστεί, είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν απώλειες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Cylance, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει παραβάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν πάνω από 50 φορείς σε 16 διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα δεν σταματούν εκεί, καθώς γίνεται λόγος και για συγκεκριμένη ομάδα στην Τεχεράνη, η οποία κρύβεται πίσω από διαδικτυακή επίθεση κατά του αμερικανικού Ναυτικού, το 2013.

Πάντως, αν και στην έρευνα δεν κατονομάζονται οι πιθανοί στόχοι των επιθέσεων, αναφέρεται ότι ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται εταιρίες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και αεροδιαστημικής, καθώς και πανεπιστήμια και νοσοκομεία, που βρίσκονται σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Κίνα, Ινδία, Γερμανία και άλλες μεγάλες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή