Σαουδική Αραβία: 135 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Σαουδική Αραβία: 135 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη 135 υπόπτων, περιλαμβανομένων 26 υπηκόων ξένων χωρών, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε «τρομοκρατικές» ενέργειες.

«Όλα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι από τη Σαουδική Αραβία με εξαίρεση 26 πολίτες ξένων χωρών, περιλαμβανομένων 16 Σύρων και 3 Υεμενιτών» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Spa.

Οι ύποπτοι ανήκουν σε «ύποπτες οργανώσεις (…) που τις συνδέει η τρομοκρατία» και οι συλλήψεις τους ακολουθούν τις «επανειλημμένες απόπειρές τους να πλήξουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της πατρίδας μας», προσέθεσε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει το πότε συνελήφθησαν.

Σαράντα από τους ύποπτους επέστρεψαν από «εμπόλεμες περιοχές, έχουν συμμετάσχει σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και έχουν λάβει εκπαίδευση στο χειρισμό όπλων (…) προτού επιστρέψουν στη Σαουδική Αραβία με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας» επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 54 έχουν εμπλακεί κυρίως στην «χρηματοδότηση, τη στρατολόγηση, την προπαγάνδα και την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών (…) για χάρη των εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή