Ο Ρουμπινί έψαχνε για «ελεύθερα μωρά»

Ο Ρουμπινί έψαχνε για «ελεύθερα μωρά»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΚΑΓΟ. Νέα, προσωπική πτυχή του χαρακτήρα του αποκάλυψε άθελά του ο διεθνώς διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Σε μήνυμά του στην εφαρμογή Twitter, ο καθηγητής Ρουμπινί καλεί τα «μωρά» να τον επισκεφθούν στο ξενοδοχείο του στο Σικάγο, όπου είχε μεταβεί αυτή την εβδομάδα για να παρακολουθήσει συνέδριο. «Αγάπη μου Ουέντζι, είμαι Σικάγο για δουλειά, ξέρεις τίποτα ελεύθερα μωρά για δείπνο ή ποτά…» έγραψε ο Ρουμπινί στο Twitter. Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι η «Ουέντζι» είναι επενδυτική σύμβουλος, αν και το όνομα αυτό ίσως να αποτελεί κώδικα επικοινωνίας με γραφείο κολ γκερλ.

Περί «επιδορπίων»

Παρότι το ζήτημα αντιμετωπίστηκε χθες με χιούμορ από λίγα μέσα ενημέρωσης, ερωτήματα δημιουργούνται για το ηθικό ποιόν του Ρουμπινί, ο οποίος εμφανίζεται να αναζητά συντροφιά ιερόδουλων, πιθανότατα θυμάτων τράφικινγκ.

Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, γνωστός και ως «δόκτωρ Καταστροφή», εξαιτίας των δυσοίωνων προβλέψεών του σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία, έχει εκδηλώσει και κατά το παρελθόν την αδυναμία του στις ευειδείς υπάρξεις, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η προσωπική του σελίδα στο Facebook, από όπου και η παραπάνω φωτογραφία. Στη λεζάντα της εικόνας, ο Ρουμπινί γράφει:

«Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς μαζεύω τόσα όμορφα παιχνίδια. Μετά το εύγευστο δείπνο, αναρωτιέμαι τι/ποια θα έχω για επιδόρπιο».

Το έσβησε, αλλά…

Το σχόλιο αυτό, καθώς και πολλά άλλα εξίσου εξευτελιστικά για τις γυναίκες στις προσωπικές σελίδες του Ρουμπινί, δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για τη σοβαρότητά του και για την ικανότητά του να δραστηριοποιείται σε μεικτό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Αν και το επίμαχο μήνυμα προς τις επίδοξες προσωρινές συντρόφους του Ρουμπινί στο Twitter σβήστηκε αμέσως από τον απρόσεκτο πανεπιστημιακό, «καλοθελητές» του Διαδικτύου έσπευσαν να το απαθανατίσουν, διαδίδοντάς το.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή