Yπό κράτηση ύποπτος για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο Βρυξελλών

Yπό κράτηση ύποπτος για την επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο Βρυξελλών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Γάλλος ηλικίας 27 ετών, που συνελήφθη την Τρίτη, τέθηκε σήμερα υπό κράτηση, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η βελγική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας για τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μεχντί Νεμούς, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Σε βάρος του άνδρα αυτού, που κατάγεται από την Μασσαλία (νότια Γαλλία), έχει εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης (MAE) την απόφαση εκτέλεσης του οποίου έχει εκείνος εφεσιβάλει, εξήγησε η ίδια πηγή. Το Εφετείο του Παρισιού αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να αποφασίσει για την έκδοση και παράδοση στις αρχές του Βελγίου αυτού του άνδρα, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα και είχε γνωρίσει τον Μεχντί Νεμούς στην φυλακή.

Τέσσερα άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν την Τρίτη έχουν αντιθέτως αφεθεί ελεύθερα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που διεξήγαγαν, οι ανακριτές της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) ανακάλυψαν κυρίως όπλα. Ο συλληφθείς θεωρείται ύποπτος ότι «παρείχε μέσα» στον Νεμούς, τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μία πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο Νεμούς είχε συλληφθεί στη Μασσαλία την 30η Μαΐου ενώ μετέβαινε σε ένα όχημα που είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα του Βελγίου, 6 ημέρες μετά την επίθεση στην οποία έχασαν την ζωή τους 4 άνθρωποι την 24η Μαΐου – δύο Ισραηλινοί, μία Γαλλίδα και ένας Βέλγος.

Οι βελγικές και γαλλικές αρχές προσπαθούν να κατανοήσουν το δίκτυο των σχέσεων του Νεμούς και να εξηγήσουν γιατί βρέθηκε στη Μασσαλία και εάν είχε βοήθεια από πιθανούς συνεργούς του. Ο Νεμούς δεν έχει παραδεχθεί την ενοχή του και οι συνήγοροί του δεν έχουν παρουσιάσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων, που λένε ότι θα παρουσιάσουν στη δίκη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή