Tα ανάρμοστα e-mail για Ομπάμα και Τζολί

Tα ανάρμοστα e-mail για Ομπάμα και Τζολί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Βατερλώ για τη δημόσια εικόνα της κινηματογραφικής εταιρείας Sony Pictures Entertainment -ενός από τα μεγαθήρια του Χόλιγουντ- εξελίσσονται οι αποκαλύψεις για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντήλλασσαν κορυφαία στελέχη της. Στο επίκεντρο των αποκαλύψεων βρίσκονται μηνύματα με ρατσιστικά υπονοούμενα για τον Μπαράκ Ομπάμα και άλλα που ρίχνουν φως στην ωμή πραγματικότητα, πίσω από τη γυαλιστερή βιτρίνα της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος.

Τα επίμαχα μηνύματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ύστερα από πρωτοφανών διαστάσεων επίθεση άγνωστων «πειρατών» του Διαδικτύου στα ηλεκτρονικά αρχεία της εταιρείας. Μεγάλο μέρος των διαρροών αφορά τα μηνύματα που αντήλλασσαν ο βραβευμένος με Οσκαρ παραγωγός Σκοτ Ρούντιν και η συμπρόεδρος της Sony Pictures Εϊμι Πασκάλ.

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η Πασκάλ ρωτάει τον Ρούντιν τι θα έπρεπε να συζητήσει με τον Ομπάμα, τον οποίο επρόκειτο να συναντήσει σε ένα «ηλίθιο» φιλανθρωπικό πρόγευμα. Ακολουθεί ανταλλαγή μηνυμάτων, όπου ο παραγωγός και η διευθύντρια διακωμωδούν τον Ομπάμα, πιθανολογώντας ότι η αγαπημένη του ταινία θα είναι κάποια ανάμεσα στις «Τζάνγκο», «Δώδεκα χρόνια σκλάβος» και «Ο μπάτλερ» – όλες με μαύρους ήρωες και αντιρατσιστικό περιεχόμενο.

Σε άλλο μήνυμα, ο Ρούντιν χαρακτηρίζει την Αντζελίνα Τζολί «ένα ελάχιστα ταλαντούχο, κακομαθημένο παιδί» και εκτοξεύει βιτριολικά σχόλια για την ιδέα μιας ταινίας με τίτλο «Κλεοπάτρα», στην οποία η διάσημη ηθοποιός προορίζεται για τον πρώτο ρόλο.

«Συγγνώμη» κατόπιν εορτής

Οι αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι διαρροές ανάγκασαν την Πασκάλ να ζητήσει συγγνώμη, αναγνωρίζοντας ότι τα σχόλιά της ήταν «ανάρμοστα». Από την πλευρά του, ο Ρούντιν δήλωσε ότι τα ιδιωτικά μηνύματα που έστειλε ήταν γραμμένα βιαστικά, υπό τύπον αστεϊσμού, αναγνώρισε ωστόσο ότι «κατάληξαν να είναι προσβλητικά».

Στην Αμερική κυκλοφόρησε το σενάριο ότι πίσω από την πειρατική επίθεση εναντίον της Sony Pictures κρύβεται η Βόρεια Κορέα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή