«Δικαιολογημένες» οι σκληρές μέθοδοι της CIA, λέει η πλειοψηφία των Αμερικανών

«Δικαιολογημένες» οι σκληρές μέθοδοι της CIA, λέει η πλειοψηφία των Αμερικανών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιολογημένο χαρακτήρισε τον τρόπο που μεταχειρίστηκε η CIA τους υπόπτους για τρομοκρατία το 59% των Αμερικανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του καναλιού ABC News.

«Πιστεύετε ότι ο χειρισμός των ύποπτων για τρομοκρατία από τη CIA ήταν δικαιολογημένος ή όχι;» ήταν το ερώτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση, στην οποία δεν χρησιμοποιήθηκε η λέξη «βασανιστήρια» για να περιγράψει την μεταχείριση των υπόπτων.

Παράλληλα, στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα αφότου παρουσιάστηκε η έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας περί βασανιστηρίων σε βάρος δεκάδων ανθρώπων, σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (47%) χαρακτήρισαν «άδικη» την έκθεση της Γερουσίας για τα βασανιστήρια.

Ακόμη και όταν στην ερώτηση περιλαμβάνεται η λέξη «βασανιστήρια», οι Αμερικανοί εξακολουθούν να θεωρούν δικαιολογημένη τη χρήση τους.

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι ο βασανισμός τρομοκρατών μπορεί συχνά, κάποιες φορές, σπανίως ή ποτέ να είναι δικαιολογημένος», το 58% απάντησε ότι «συχνά ή μερικές φορές» τα βασανιστήρια είναι δικαιολογημένα.

Μόνο το 39% θεωρεί ότι ποτέ ή σπανίως δικαιολογείται η χρήση βασανιστηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή