Απορριμματοφόρο θανάτου στη Γλασκώβη

Απορριμματοφόρο θανάτου στη Γλασκώβη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 ΓΛΑΣΚΩΒΗ. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες και άλλοι δέκα τραυματίσθηκαν στην πλατεία Τζορτζ του κέντρου της Γλασκώβης, όταν απορριμματοφόρο του δήμου προσέκρουσε σε πλήθος που πραγματοποιούσε τα γιορτινά του ψώνια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο κινήθηκε ανεξέλεγκτο για τουλάχιστον 300 μέτρα, παρασύροντας πεζούς στο πέρασμά του. «Είδα το φορτηγό να περνά στο πεζοδρόμιο θερίζοντας ανθρώπους. Η διασταύρωση ήταν γεμάτη κόσμο εκείνη την ώρα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και ιδιοκτήτης του παρακείμενου ελληνικού εστιατορίου «Ελιά», Γιώργος Ιερωνυμίδης.

Σε δηλώσεις του, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε: «Πρόκειται για τραγικό συμβάν, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για επίθεση». Τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε τουριστικό λεωφορείο είπαν ότι είδαν τον οδηγό να πέφτει στο τιμόνι, πριν το όχημα ανέβει στο πεζοδρόμιο. Η αστυνομία της Γλασκώβης ανακοίνωσε ότι ο οδηγός διαμετακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Δηλώσεις από Κάμερον, Στέρτζον

Το βαρύ όχημα τερμάτισε την ανεξέλεγκτη πορεία του, αφού προσέκρουσε στην πύλη του ξενοδοχείου «Μιλένιουμ», τόπο διεξαγωγής της ετήσιας χριστουγεννιάτικης γιορτής της πόλης. Τη θλίψη του για το συμβάν εξέφρασε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δεσμεύθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη διαλεύκανση του περιστατικού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή