Επτά αντάρτες νεκροί στο Πακιστάν από αμερικανικά drones

Επτά αντάρτες νεκροί στο Πακιστάν από αμερικανικά drones

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ βομβάρδισαν κρησφύγετα ανταρτών στο βορειοδυτικό Πακιστάν σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 μαχητές, ανέφεραν αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή όπου ο πακιστανικός στρατός έχει κλιμακώσει τις επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν του Πακιστάν που μάχονται κατάν της κυβέρνησης με στόχο την ίδρυση ενός κράτους που θα βασίζεται στη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε σήμερα ότι και τα δύο αεροπορικά πλήγματα διεξήχθησαν στην περιοχή του βορείου Ουαζιριστάν και στοχοθέτησαν κρησφύγετα των Ουζμπέκων Ταλιμπάν και των Ταλιμπάν του Πουντζάμπ.

Το Πακιστάν έχει εντείνει τις επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν ως απάντηση για την επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου εναντίον ενός σχολείου όπου περισσότερα από 130 παιδιά σκοτώθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή