Ερευνα για την τραγωδία στη Σαγκάη

Ερευνα για την τραγωδία στη Σαγκάη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε στην Κίνα η πρωτοχρονιάτικη τραγωδία στη Σαγκάη, όπου 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 49 τραυματίστηκαν από τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε σε κεντρική πλατεία, στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο έτος. Σε ένα ασυνήθιστα τολμηρό σχόλιο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Σινούα χαρακτήρισε το συμβάν ως «κλήση αφύπνισης» για το μεγάλο κοινωνικό κόστος της οικονομικής ανάπτυξης. «Η δεύτερη οικονομία του κόσμου εξακολουθεί να είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα με εύθραυστους κοινωνικούς μηχανισμούς», αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο. Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, το κρατικό πρακτορείο επικαλείται τη σειρά πολύνεκρων ατυχημάτων σε κινεζικές βιομηχανίες, ιδίως στον τομέα της εξόρυξης, σημειώνοντας ότι «παρόμοια ατυχήματα είναι σπάνια στις ανεπτυγμένες χώρες».

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από την κυβέρνηση της Σαγκάης να ερευνήσει, το συντομότερο δυνατόν, τα αίτια της τραγωδίας. Σύμφωνα με μάρτυρες, τα θύματα ποδοπατήθηκαν όταν δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο, καθώς ο ουρανός «έβρεχε» ψεύτικα χαρτονομίσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή