Το Ισλάμ φοβίζει τους Γερμανούς

Το Ισλάμ φοβίζει τους Γερμανούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Περισσότεροι από ένας στους δύο Γερμανούς (57%) θεωρούν πως το Ισλάμ συνιστά απειλή, ενώ το 61% εκτιμά ότι δεν είναι συμβατό με τον δυτικό κόσμο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται από τον ιστότοπο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ντι Τσάιτ», πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο από το γερμανικό Iδρυμα Μπέρτελσμαν, δηλαδή πολύ πριν από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Παρίσι εναντίον του γαλλικού περιοδικού «Σαρλί Εμπντό» και στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία αποκαλύπτει πως στην πλειονότητά τους αυτοί που ερωτήθηκαν αυτοχαρακτηρίζονται ανεκτικοί, στο πλαίσιο της δημοσκόπησης σε ποσοστό 40% οι ερωτηθέντες αισθάνονται «σαν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα». Το 24% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να απαγορευθεί η μετανάστευση μουσουλμάνων στη Γερμανία, μια χώρα με 81 εκατ. κατοίκους από τους οποίους περίπου τα τέσσερα εκατομμύρια είναι μουσουλμάνοι, οι περισσότεροι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής. Αυτή η εχθρότητα έναντι του Ισλάμ, υπογραμμίζει το ίδρυμα, μοιάζει ευρέως διαδεδομένη, από τους συντηρητικούς κύκλους μέχρι αυτούς της Αριστεράς, περνώντας από τις μεσαίες τάξεις, όπως δείχνουν οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο στη Δρέσδη (Ανατολική Γερμανία) από το αντιισλαμικό κίνημα Pegida, το οποίο συστεγάζει νεοναζί, ακροδεξιούς ακτιβιστές και κυρίως πολυάριθμους απλούς πολίτες.

Αυτή η ισλαμοφοβία είναι συγκρίσιμη με τον αντισημιτισμό που ήταν διαδεδομένος κατά τον 19ο αιώνα, επιμένει το Iδρυμα Μπέρτελσμαν, το οποίο υπενθυμίζει πως το 2012 το 52% των Γερμανών θεωρούσε το Ισλάμ ασύμβατο με τη Δύση (έναντι 61% το 2015).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή