Το διαμέρισμα στο Παρίσι, τα κλαμπ, τα «εργαλεία»

Το διαμέρισμα στο Παρίσι, τα κλαμπ, τα «εργαλεία»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και περισσότερα στοιχεία γίνονται γνωστά για τις ερωτικές επιδόσεις του πάλαι ποτέ κραταιού άνδρα της παγκόσμιας οικονομίας και πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δικάζεται στη Λιλ, κατηγορούμενος για μαστροπεία. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Independent», ο κάποτε επίδοξος διεκδικητής της γαλλικής προεδρίας για το Σοσιαλιστικό

Κόμμα είχε νοικιάσει κρυφά διαμέρισμα στο Παρίσι, με το όνομα κάποιου τρίτου. Σε αυτό το διαμέρισμα διοργάνωνε τα περιβόητα «πάρτι του σεξ». Την τρίτη και τελευταία ημέρα εξέτασής του, ο Στρος-Καν ισχυρίστηκε ότι το διαμέρισμα ενοικιάστηκε στο όνομα κάποιου άλλου, προκειμένου να αποκρύψει τις ερωτικές του δραστηριότητες από την τότε γυναίκα του, τη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι χρησιμοποιούσε το μικρό ακίνητο «ως τόπο ψυχαγωγίας με νεαρές γυναίκες για προσωπικούς λόγους», αλλά του ήταν χρήσιμο και για συναντήσεις με πολιτικούς του φίλους. «Ναι, τότε ήμουν παντρεμένος» απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Ομως, το διαμέρισμα δεν χρησιμοποιείτο αποκλειστικά για σεξουαλικές δραστηριότητες, αλλά βέβαια είναι αληθές ότι δεν ήθελα να γίνει γνωστή η ύπαρξή του» προσέθεσε ο κατηγορούμενος πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Επίσης, ο Στρος-Καν παραδέχθηκε ότι το μικρό διαμέρισμα συχνά φιλοξενούσε σεξουαλικά όργια, αλλά αρνήθηκε ότι ήταν αυτός που τα διοργάνωνε, ενώ προσέθεσε, για άλλη μια φορά, ότι δεν γνώριζε ότι οι νεαρές γυναίκες που τον συνόδευαν ήταν πόρνες. Ωστόσο, αναγκάστηκε να έρθει αντιμέτωπος με μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα: ότι είχε αποστείλει δεκάδες σύντομα μηνύματα στο κινητό σε φίλους, με τα οποία τους γνωστοποιούσε ότι οργανώνει τέτοιες συναντήσεις αλλότριας ακολασίας σε Ουάσιγκτον, Μαδρίτη και Βιέννη.

Σ’ ένα από αυτά τα μηνύματα αναφέρει σε κάποιον φίλο του στη Βόρεια Γαλλία, «μήπως θέλεις να δοκιμάσεις ένα εξαιρετικό πονηρό ναϊτκλάμπ στη Μαδρίτη με εμένα και κάποια εργαλεία;» Ερωτηθείς γιατί χρησιμοποιούσε τόσο ταπεινωτικούς όρους όταν αναφερόταν στις γυναίκες, ο Στρος-Καν για πρώτη φορά έδειξε να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και απάντησε ότι με τον όρο «εργαλεία» εννοούσε ότι ο φίλος του θα μπορούσε να φέρει στο πάρτι οποιονδήποτε ήθελε. Αρνήθηκε ότι ο υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιούσε υποδεικνύει ότι γνώριζε πως τα κορίτσια που έρχονταν στα πάρτι του, κατά την περίοδο 2008 έως 2011, ήταν ιερόδουλες. Σε άλλα μηνύματα που αντάλλασσε με τους φίλους του χρησιμοποιούσε λέξεις όπως «φιλενάδα», «υποψήφια» ή προσέφερε τις γυναίκες ως «δώρα». Οπως ο ίδιος ομολόγησε, το λεξιλόγιο αυτό ήταν το μόνο κατανοητό στον κόσμο που προσκαλείτο σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Τα μηνύματα αυτά εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση και θεωρούνται από τους εισαγγελείς μείζονος σημασίας, γιατί δείχνουν ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν αυτός που προκαλούσε ή ακόμα και οργάνωνε τα όργια. Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η οργάνωση τέτοιων συγκεντρώσεων ισοδυναμεί με μαστροπεία, ακόμη και αν ο Στρος-Καν δεν λάμβανε μερίδιο από την αμοιβή των κοριτσιών.

Η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ συνεχίζεται, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο από αυτά τα πάρτι του ολονύκτιου σεξ έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον, το Μάιο του 2011, μόλις μία ημέρα προτού συλληφθεί ο Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή