Γερμανική καταδίκη πρωτοβουλίας της Bild

Γερμανική καταδίκη πρωτοβουλίας της Bild

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (DJV), που ζήτησε να σταματήσει η ανθελληνική εκστρατεία, προκάλεσε η πρωτοβουλία της εφημερίδας Bild να καλέσει τους Γερμανούς πολίτες να πουν «Οχι» στην Ελλάδα. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε χθες με πηχυαίο τίτλο Nein (όχι), ζητώντας από τους αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο και να της αποστείλουν τη φωτογραφία τους (selfie), προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παράταση του ελληνικού προγράμματος ενόψει και της σημερινής σχετικής ψηφοφορίας στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και κάποιοι να την απορρίπτουν. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις, δεν εμπίπτει στην περιγεγραμμένη αποστολή της δημοσιογραφίας. Το γεγονός ότι τα λαϊκά μέσα ενημέρωσης υιοθετούν μια διαφορετική γλώσσα και ένα άλλο δημοσιογραφικό στιλ είναι φυσικό. Η πρωτοβουλία, όμως, της Bild με τη “selfie” ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας» τόνισε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Μίχαελ Κόνκεν. Επικαλούμενος τη δημοσιογραφική δεοντολογία, χαρακτήρισε επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός δυσφημείται για τις λανθασμένες αποφάσεις των πολιτικών του στα οικονομικά.

«Η ανασφάλεια για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στη Γερμανία είναι μεγάλη» ανέφερε ο κ. Κόνκεν και κατέληξε τονίζοντας ότι σε αυτή την κατάσταση είναι καθήκον όλων των Μέσων η ευρεία και κριτική κάλυψη του θέματος, αλλά όχι η έναρξη μιας πολιτικής εκστρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή