Βρετανία: Σκληραίνει η στάση της κυβέρνησης για την κακοποίηση ανηλίκων

Βρετανία: Σκληραίνει η στάση της κυβέρνησης για την κακοποίηση ανηλίκων

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρά μέτρα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων προτίθεται να λάβει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του.

Ο Κάμερον έχει θορυβηθεί αρκετά από τις αποκαλύψεις πως τουλάχιστον 1400 ανήλικα παιδιά έχουν κακοποιηθεί στην περιοχή του Ρόδεραμ και προτίθεται να περάσει στην ατζέντα του το συγκεκριμένα ζήτημα ως εθνικής προτεραιότητας, με τον βρετανικό Τύπο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός της χώρας έχει τοποθετήσει το συγκεκριμένο ζήτημα στο ίδιο επίπεδο με το οργανωμένο έγκλημα.

Το φαινόμενο της κακοποίησης ανηλίκων έχει γιγαντωθεί στην περιοχή του Ρόδεραμ, εκεί που συμμορίες Ασιατών δρουν ανενόχλητες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η κυβέρνηση της Αγγλίας νιώθει τρομοκρατημένη από τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις, ενώ τονίζεται χαρακτηριστικά πως τα ανήλικα παιδιά που τις έχουν υποστεί «έμαθαν να κρύβονται εξαιτίας της παραπλανητικής αίσθησης της πολιτικής ορθότητας. Η κουλτούρα άρνησης που τα απογοήτευσε τόσο άσχημα θα πρέπει να εξαλειφθεί».

Στη Βρετανία ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα για το θέμα. Την Δευτέρα (2/3/2015) μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις δέκα ανδρών οι οποίοι φέρεται πως εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων εναντίον ανηλίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή