«Καλύτερους» μετανάστες ζητεί ο Νάιτζελ Φάρατζ

«Καλύτερους» μετανάστες ζητεί ο Νάιτζελ Φάρατζ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. «Καλύτερη ποιότητα» μεταναστών ζήτησε χθες ο Νάιτζελ Φάρατζ του Κόμματος UKIP, επαναλαμβάνοντας το αίτημα να ανακτήσει η Βρετανία τον έλεγχο των συνόρων της «από τις Βρυξέλλες».

Χώρες όπως ο Καναδάς ή η Αυστραλία εφαρμόζουν σύστημα βαθμολόγησης των επίδοξων μεταναστών ανάλογα με τα προσόντα τους, ενώ προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση διετύπωσε στη Γερμανία το συγκυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Αλλά ο Φάρατζ πήγε μερικά βήματα πιο μπροστά, ζητώντας «ανθρώπους που δεν έχουν ασθένειες απειλητικές για τη ζωή και που, όταν έρχονται, φέρνουν μαζί τους την ιατρική τους ασφάλιση». Ο Φάρατζ δεν αναφέρθηκε σε παραμέτρους του καναδικού συστήματος, σύμφωνα με τις οποίες οι νέοι μετανάστες υποχρεούνται να εργάζονται σε θέσεις που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι Συντηρητικοί, που προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις διαρροές προς το UKIP στις εκλογές της 7ης Μαΐου, κατηγόρησαν τον Φάρατζ για ανακολουθίες στη μεταναστευτική πολιτική. Ο Φάρατζ χθες εμφανίστηκε να υποχωρεί από την προηγούμενη θέση για πλαφόν 50.000 μεταναστών ετησίως. Αντί συγκεκριμένων αριθμών, ο Φάρατζ μίλησε για «φυσιολογικά επίπεδα μετανάστευσης». «Φυσιολογικά είναι τα επίπεδα μετανάστευσης που είχαμε επί 50 χρόνια, ώς το 2000». Πρόσφατη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ομπσέρβερ» εκτίμησε την εκλογική δύναμη του UKIP στο 14%, πέντε μονάδες κάτω από το απόγειο της περασμένης άνοιξης. Στην ίδια δημοσκόπηση οι Εργατικοί προηγούνται ελαφρά των Συντηρητικών (35%-34%).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή