«Χτύπησαν» το χρήμα του ΙΚ οι συμμαχικές δυνάμεις

«Χτύπησαν» το χρήμα του ΙΚ οι συμμαχικές δυνάμεις

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Διεθνή Συνασπισμό εις βάρος των τζιχαντιστών που πολεμούν σε Συριακό έδαφος.

Οι συμμαχικές δυνάμεις επέλεξαν να «χτυπήσουν» το χρήμα κι έτσι επιτέθηκαν σε διυλιστήριο που έχουν υπό την κατοχή τους οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων, 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις επιδρομές που έγιναν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και εργάτες του διυλιστηρίου.

Εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ, σε δηλώσεις του τόνισε «Όταν ο ισχυρισμός για τις απώλειες αμάχων που προκλήθηκαν από τις αμερικανικές ή συμμαχικές δυνάμεις κριθεί αξιόπιστος θα ξεκινήσει διεξοδική έρευνα για να καθοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να εξεταστούν οι παράμετροι που περιβάλουν την υπόθεση. Είχαμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με κύριό μας μέλημα να να περιορίσουμε τις απώλειες των αμάχων».

Οι τζιχαντιστές έχουν καταφέρει να ελέγξουν περιοχές με πετρέλαια, τις οποίες και αξιοποιούν προκειμένου να έχουν έσοδα για τον αγώνα τους. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα σε τέτοιους στόχους, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να περιορίσουν τις πηγές χρηματοδότησης της εξτρεμιστικής ομάδας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή