Μαδούρο: «Στόχος των αμερικανικών κυρώσεων η ανατροπή της κυβέρνησης»

Μαδούρο: «Στόχος των αμερικανικών κυρώσεων η ανατροπή της κυβέρνησης»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατήγγειλε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά επτά διπλωματικών υπαλλήλων της χώρας του, αναφέροντας ότι η ενέργεια αυτή έχει στόχο την ανατροπή της σοσιαλιστικής κυβέρνησής του. Στο τέλος της δίωρης ομιλίας του,  ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να διευρύνει τις εξουσίες του για τη «διατήρηση της ειρήνης» και την «καταπολέμηση του ιμπεριαλισμού» αφότου η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε τη Βενεζουέλα απειλή για την εθνική ασφάλεια της και επέβαλε κυρώσεις.

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, που αντιπροσωπεύει την ιμπεριαλιστική ελίτ των ΗΠΑ, αποφάσισε προσωπικά να αναλάβει το καθήκον να ρίξει την κυβέρνησή μου και παρεμβαίνει στη Βενεζουέλα για να την ελέγξει», δήλωσε σε δίωρη  τηλεοπτική του ομιλία ο πρόεδρος Μαδούρο.

«Αυτός είναι ο λόγος που έλαβαν το σημερινό μέτρο», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στην πρώτη του αντίδραση στις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον των επτά αξιωματούχων της χώρας του. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν επίσης ότι το κράτος της Νότιας Αμερικής αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε και εξέδωσε το εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της διοίκησης δεν στοχεύουν τον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας ή την ευρύτερη οικονομία. Ωστόσο, η κίνηση αυτή θα αποφέρει εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας, θυμίζοντας τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα, μια πολύχρονη εχθρό των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική και βασικό σύμμαχο με τη Βενεζουέλα, έχουν οριστεί για να ομαλοποιηθούν, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή