Έκθεση κόλαφος για το Φέργκιουσον – Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος

Έκθεση κόλαφος για το Φέργκιουσον – Παραιτήθηκε ο Δήμαρχος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η έρευνα για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, -δέχθηκε το καλοκαίρι τα πυρά αστυνομικών και ο θάνατός του ξεσήκωσε αντιδράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ- είναι σε εξέλιξη, ο δήμαρχος της πόλης υπέβαλε την παραίτησή του.

Η έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόταν με καυστικά σχόλια στον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν οι Αρχές της πόλης. Ο Τζον Σόου ήταν  την Τρίτη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου και εκεί υπέβαλλε την παραίτησή του, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην έκθεσή του για το θέμα τονίζει πως παρατηρήθηκε ότι οι αστυνομικοί της πόλης κάνουν φυλετικές διακρίσεις. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στις αρμοδιότητες του πρώην Δημάρχου, ήταν και η επίβλεψη του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης. Το Δ.Σ. Δέχθηκε με ομόφωνη απόφασή του την παραίτηση.

Ο ίδιος, σε δήλωσή του τόνισε πως «Δεν δώσαμε ποτέ εντολή σε αστυνομικούς να κάνουν φυλετικές διακρίσεις ούτε με τους Αφροαμερικανούς, ούτε με τους φτωχούς της πόλης. Τα συμπεράσματα της έκθεσης δεν είναι σωστά».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στην πόλη έχει παρατηρηθεί υπερβολική βία από τους αστυνομικούς οι οποίοι συλλαμβάνουν ανθρώπους χωρίς λόγο, ενώ χρησιμοποιούν teaser για να ακινητοποιήσουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους σκύλους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή