Ιράκ: Πέντε εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν ανάγκη από ιατρική φροντίδα

Ιράκ: Πέντε εκατομμύρια Ιρακινοί έχουν ανάγκη από ιατρική φροντίδα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη ιατρική φροντίδα στο Ιράκ, που συνταράσσεται από την επίθεση που εξαπέλυσε τον Ιούνιο η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο διεθνής οργανισμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι μόλις το 30,4% των κεφαλαίων που είχαν ζητηθεί προκειμένου να διατεθούν στις υπηρεσίες υγείας έχει ληφθεί. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, λείπουν επιπλέον 218, 7 εκατομμύρια δολάρια.

«Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ιράκ έχουν ανάγκη υπηρεσίες υγείας. Αν και ο ΠΟΥ και οι εταίροι του κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές, οι προσπάθειές μας παρεμποδίζονται από την έλλειψη κεφαλαίων» κατήγγειλε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Άλα Αλουάν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Βαγδάτη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του οργανισμού.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική» επισήμανε ο ίδιος.

«Όσο βρισκόμαστε στην αναμονή, τόσο η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο κρίσιμη για εκείνους που έχουν επειγόντως ανάγκη ζωτικής σημασίας φροντίδες» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Αλουάν, που πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή από την προηγούμενη εβδομάδα, μετέβη το Σάββατο στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπου φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος από τους 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των εχθροπραξιών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες αρχές κατάφεραν να αποφύγουν προς το παρόν το ενδεχόμενο μιας επιδημίας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι κάθε καθυστέρηση στην καταβολή κεφαλαίων, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ζωή των Ιρακινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή