Στην κούρσα για το χρίσμα ο ρεπουμπλικανός Κρουζ

Στην κούρσα για το χρίσμα ο ρεπουμπλικανός Κρουζ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Τέξας και προσωπικότητα του υπερσυντηρητικού Tea Party, Τεντ Κρουζ, επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματός του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, μ’ ένα μήνυμα που ανήρτησε νωρίς χθες το πρωί στο Twitter. «Είμαι υποψήφιος για την προεδρία και ελπίζω πως θα κερδίσω την υποστήριξή σας!» έγραψε ο Κρουζ στο Twitter, ένα μάλλον ασυνήθιστο φόρουμ για την ανακοίνωση τέτοιων σχεδίων από υποψηφίους για την προεδρία. Ο 44χρονος συντηρητικός γερουσιαστής γίνεται έτσι ο πρώτος ρεπουμπλικανός υποψήφιος που μπαίνει στην κούρσα για το χρίσμα για τις εκλογές του 2016, καθώς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από τον Τζεμπ Μπους, ανεπίσημο υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο, και άλλες προσωπικότητες της αμερικανικής Δεξιάς. Tην επίσημη ανακοίνωση, όμως, την έκανε σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του μεγαλύτερου χριστιανικού πανεπιστημίου της χώρας.

Ο γερουσιαστής είναι η προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου, γιος μιας Αμερικανίδας και ενός Κουβανού, που διέφυγε από την πατρίδα του το 1957. Ο πατέρας του εγκατέλειψε τον ίδιο και τη μητέρα του στον Καναδά, όπου γεννήθηκε. Στη συνέχεια όμως, όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, ο πατέρας του έγινε ευαγγελιστής ιερέας και γύρισε στην οικογένειά του. Οι σύμβουλοί του είπαν στα μέσα ενημέρωσης πως ο Τεντ Κρουζ ελπίζει να συγκεντρώσει για την εκστρατεία του από 40-50 εκατ. δολάρια. Ο Κρουζ είναι επίμονος επικριτής της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομάμα και των Δημοκρατικών. Πρόσφατα, είχε δηλώσει πως η δημοκρατική πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία ενδέχεται να είναι υποψήφια, «ενσαρκώνει τη διαφθορά της Ουάσιγκτον».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή