ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού για εκεχειρία στην Υεμένη

ekklisi-toy-erythroy-stayroy-gia-ekecheiria-stin-yemeni-2076767

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) έκανε το Σάββατο έκκληση για άμεση 24ωρη εκεχειρία στην Υεμένη προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί φαρμακευτικό υλικό στη χώρα.

«Όλες οι οδοί από αέρος, θαλάσσης και ξηράς θα πρέπει να ανοίξουν χωρίς καθυστέρηση για τουλάχιστον 24 ώρες ώστε να καταστεί δυνατή η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν αποκοπεί έπειτα από τουλάχιστον μία εβδομάδα εντατικών αεροπορικών επιθέσεων και σφοδρών χερσαίων συγκρούσεων σε όλη τη χώρα. Η κατάσταση είναι τραγική και πολλοί τραυματίες πεθαίνουν», αναφέρει αρχικά η ICRC σε ανακοίνωσή της.

Η ανθρωπιστική οργάνωση, η οποία νωρίτερα ανακοίνωσε ότι η υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτική συμμαχία που επιχειρεί αεροπορικώς στη χώρα εξακολουθεί να εμποδίζει την παράδοση τριών φορτίων με ανθρωπιστική βοήθεια, διαπραγματεύεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δήλωσε η εκπρόσωπος της ICRC Σιτάρα Τζαμπίν.

«Επειδή έχουν σημειωθεί θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες μας, υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι την Κυριακή θα λάβουμε το πράσινο φως», δήλωσε η ίδια στο Reuters.