Ουάσιγκτον: Από έκρηξη σε μονάδα παραγωγής ενέργειας το μπλακ άουτ

Ουάσιγκτον: Από έκρηξη σε μονάδα παραγωγής ενέργειας το μπλακ άουτ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Μέριλαντ οφείλεται το μπλακ άουτ στην Ουάσιγκτον που βύθισε μεταξύ άλλων στο σκοτάδι τον Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την ώρα της διακοπής στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν σε εξέλιξη η τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στο συγκρότημα του Καπιτωλίου έχουν τεθεί σε λειτουργία οι εφεδρικές γεννήτριες και ορισμένοι σταθμοί του μετρό της αμερικανικής πρωτεύουσας επηρεάστηκαν από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες μεταφορών της πόλης.

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Pepco Holdings Inc ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισε μια πτώση τάσης στην περιοχή της Ουάσιγκτον που προκλήθηκε από "ένα πρόβλημα σε μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας" και είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι πολλά κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα.

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η εταιρεία διευκρίνισε ότι εργάζεται για να επιδιορθώσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην κομητεία Τσαρλς του Μέριλαντ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφείλεται σε κακόβουλη δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή