Βίντεο με εκτέλεση 30 χριστιανών στην Λιβύη από τζιχαντιστές

Βίντεο με εκτέλεση 30 χριστιανών στην Λιβύη από τζιχαντιστές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα ένα βίντεο στο οποίο τζιχαντιστές εκτελούν 30 χριστιανούς της Αιθιοπίας στη Λιβύη.

Το βίντεο διάρκειας 29 λεπτών αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει μια ομάδα τουλάχιστον 12 ανδρών με κομμένο το λαιμό τους σε μια παραλία και μια ομάδα 15 άλλων εκτελεσμένων με σφαίρες σε μια ερημική περιοχή. Στο βίντεο οι τζιχαντιστές παρουσιάζουν τα θύματά τους ως μέλη "της εχθρικής Αιθιοπικής Εκκλησίας".

Οι 12 άνδρες, ντυμένοι με πορτοκαλί στολές, οδηγούνται στην παραλία όπου υποχρεώνονται να ξαπλώσουν στο έδαφος και αποκεφαλίζονται με μαχαίρι. Παράλληλα, σε μια ερημική περιοχή, 15 άνδρες ντυμένοι με μαύρες στολές εκτελούνται με πυροβολισμούς εξ επαφής.

Ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα μιλάει στα αγγλικά ενώ οι άλλοι δήμιοι, ένας πίσω από κάθε κρατούμενο, φορούν στρατιωτικές στολές και σιωπούν. Όλοι φορούν κουκούλες.

Οι εικόνες των εκτελέσεων ολοκληρώνουν το βίντεο. Προηγουμένως βλέπει κανείς ανθρώπους οι οποίοι παρουσιάζονται ως χριστιανοί της Συρίας και εξηγούν πως οι τζιχαντιστές τους έδωσαν την επιλογή να ασπασθούν το Ισλάμ ή να πληρώσουν και πως αυτοί αποφάσισαν να τους δώσουν χρήματα.

Το πρακτορείο Reuters καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την γνησιότητα του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού, 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή