Ευθείες βολές Μίλιμπαντ κατά εξωτερικής πολιτικής Κάμερον

Ευθείες βολές Μίλιμπαντ κατά εξωτερικής πολιτικής Κάμερον

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη διεθνή ακτινοβολία της Βρετανίας έπληξε ανεπανόρθωτα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, που κατήγγειλε τον αντίπαλό του στις εκλογές της 7ης Μαΐου για επίμονη εσωστρέφεια, που προκάλεσε την απομόνωση της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Populus, οι Εργατικοί προηγούνται με τρεις ποσοστιαίες μονάδες (35%) των Συντηρητικών, που εξασφαλίζουν την προτίμηση του 32% των ερωτηθέντων. Οι ευρωσκεπτικιστές του Ukip εξασφαλίζουν 14%, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του πρωθυπουργού Κάμερον, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, μόλις 8%.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας έθεσε, έτσι, ο κ. Μίλιμπαντ την εξωτερική πολιτική του Κάμερον, κάνοντας λόγο για την απουσία του πρωθυπουργού από τις γαλλο-γερμανικές συνομιλίες για την Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, αλλά και για τη δέσμευσή του να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για τη θέση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Ο Ντέιβιντ Κάμερον προκάλεσε τη σημαντικότερη απώλεια επιρροής της χώρας στη γενιά μας. Ηρθε η ώρα να απορρίψουμε τον μικρόψυχο απομονωτισμό, που χαρακτήρισε την κυβέρνηση αυτή και εξασθένισε τη χώρα μας» είπε ο κ. Μίλιμπαντ, μιλώντας στο ινστιτούτο διεθνών σχέσεων Chatham, στο Λονδίνο.

Πρόγραμμα φοροαπαλλαγών και ενίσχυσης της δύναμης των βουλευτών παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει Αγγλους ψηφοφόρους, ο κ. Κάμερον δεσμεύθηκε, εφόσον επανεκλεγεί, να μην επιτρέπει εφεξής στους βουλευτές από τη Σκωτία να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες νόμων που επηρεάζουν τους κατοίκους της Αγγλίας. «Είναι άδικο. Οι ψήφοι σας στους Συντηρητικούς θα εξασφαλίσουν τη δικαιοσύνη στο θέμα αυτό» είπε ο κ. Κάμερον, που προσέθεσε ότι η πρόθεσή του αυτή δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ερμηνευθεί ως μέρος αγγλικής εθνικιστικής ρητορικής.

Η σύναψη άτυπης μετεκλογικής συμμαχίας μεταξύ Εργατικών και Σκωτσέζικου Εθνικιστικού Κόμματος (SNP) αποτελεί υπαρκτή προοπτική, που θα επέτρεπε στον Εντ Μίλιμπαντ να εκτοπίσει τον Ντέιβιντ Κάμερον από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή