Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Φιλαδέλφεια

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Φιλαδέλφεια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους σε σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της Τρίτης, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όταν το τρένο στο οποίο επέβαιναν εκτροχιάστηκε και μετατράπηκε σε μια μάζα από συντρίμμια, όπου βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 243 επιβάτες. Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν από χθες μεγάλη προσπάθεια, ώστε να εντοπίσουν επιζώντες μέσα σε ό,τι απέμεινε από τα βαγόνια του οχήματος. Οπως σχολίασε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας, Μάικλ Νάτερ, ο αριθμός το θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν 65 τραυματίες. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν, ωστόσο, ότι οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 140, σύμφωνα με τα νοσοκομεία της περιοχής.

Το τρένο Amtrak 188 ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, με προορισμό τη Νέα Υόρκη και προβλεπόμενη ώρα άφιξης τις 10:34 μ.μ. Στις 9:30 μ.μ. ο σιδηρόδρομος, αφού ξεκίνησε να κουνιέται βίαια, ξέφυγε από τις ράγες, με τους σοκαρισμένους επιβάτες να προσπαθούν να γλιτώσουν από την καταστροφή. «Ολοι βρέθηκαν στο έδαφος, οι καρέκλες αποκολλήθηκαν από το πάτωμα και οι βαλίτσες έπεφταν πάνω μας», περιέγραψε ο 19χρονος επιβάτης, Μαξ Χέλφμαν, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο βαγόνι, που δεν διέθετε ζώνες ασφαλείας. «Η μητέρα μου έπεσε πάνω μου και έπρεπε κυριολεκτικά να την πιάσω στον αέρα, ενώ πολλοί επιβάτες είχαν αίμα στο κεφάλι», πρόσθεσε.

Στον συρμό επέβαινε και το πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, Πάτρικ Μέρφι, ο οποίος τη στιγμή του δυστυχήματος καθόταν στην καφετέρια του τρένου.

Ο Μέρφι δήλωσε ότι το τρένο κινείτο με ταχύτητα 100-110 χιλιομέτρων την ώρα, όταν ξαφνικά εκτροχιάστηκε και αναποδογύρισε. Μερικοί επιβάτες άρχισαν να κλωτσούν τα τζάμια για να σωθούν. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, ενώ δεν υπάρχει ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Το Εθνικό Συμβούλιο Σιδηροδρομικής Ασφάλειας κατέφθασε στο σημείο την Τετάρτη, καθώς οι διασώστες συνέχιζαν το δύσκολο έργο τους. Το σιδηροδρομικό σύστημα ανάμεσα στη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη θα τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας, όπως ανέφερε ο Νάτερ. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Amtrak και το αμερικανικό τμήμα εσωτερικής ασφάλειας άρχισαν ήδη να ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή