Επιχείρηση ανακατάληψης του Ραμάντι στο Ιράκ

Επιχείρηση ανακατάληψης του Ραμάντι στο Ιράκ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ανασύνταξη βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ γύρω από το Ραμάντι, σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβουν την περιοχή από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι ελέγχουν το έδαφός της τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του AFP τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους μαχητές του ΙΚ ούτε στη γειτονική Συρία, αφού οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να τους εκτοπίσουν από χωριά που παλιότερα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο Χριστιανικών φυλών.

Συνταγματάρχης του ιρακινού στρατού επιβεβαίωσε πως οι μαχητές του κατάφεραν να ελέγξουν κατά τη διάρκεια της ημέρας τρεις συνοικίες που είχαν καταληφθεί από το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Απώτερος σκοπός είναι η ανακατάληψη όλου του Ραμάντι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην επιχείρηση του Ιρακινού στρατού συμμετέχουν σουνιτικές φυλές και σιίτες πολιτοφύλακες.

Το γεγονός πως οι σιίτες ηγούνται των επιχειρήσεων έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των ΗΠΑ που συμμετέχει στις επιχειρήσεις με βομβαρδισμούς από τον αέρα, όσο και από τη σουνιτική πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή