ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερους από χίλιους μετανάστες υποδέχθηκε η Σικελία σε μια ημέρα

migrants
migrants--2

Χίλιοι δεκαεννέα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο αποβιβάσθηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία.
 
Κατά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν άμεσα διαγνώστηκαν τριακόσια περιστατικά ψώρας και πέντε ανεμοβλογιάς. Παράλληλα, τέσσερις γυναίκες, οι οποίες κυοφορούν, και ένας νέος που έχει τραυματισθεί στον λαιμό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
 
Οι Αρχές της Ιταλίας αναφέρουν ότι η οικονομική αστυνομία της χώρας προσέφερε το τελευταίο εικοσιτετράωρο άμεση βοήθεια σε τετρακόσιους τριάντα έξι μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, κατά τη διάρκεια τεσσάρων διαφορετικών επιχειρήσεων.
 
Μέρος των μεταναστών που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στην Κάτω Ιταλία πρόκειται να μεταφερθούν στις βόρειες περιφέρειες του Μιλάνου, της Μπολόνια και του Τορίνου, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά. Η κυβέρνηση της Ρώμης, με σχετική της απόφαση, έχει ζητήσει από τους νομάρχες όλης της χώρας να εξασφαλίσουν κέντρα και κτήρια για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.
 
Οι βόρειες περιφέρειες της Βάλε Ντ΄Αόστα, όμως, κοντά στην Γαλλία, και αρκετοί δήμαρχοι του Βένετο, έως τώρα, αντέδρασαν αρνητικά, απαντώντας ότι στις περιοχές τους δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία σχετική δυνατότητα.
 
Ένας ενενηνταδυάχρονος σύρος μετανάστης, τέλος, ο Αμπντέλ Φαχίμ Τακτάκ, αποβιβάσθηκε χθες στη Σικελία μαζί με τα εγγόνια του, προερχόμενος από την Αίγυπτο. Είναι καλά στην υγεία του και θέλει να συνεχίσει το ταξίδι του, για να μπορέσει να συναντηθεί με τους συγγενείς του που ζουν μόνιμα στη Γερμανία.