Συγγνώμη από το BBC για τη γκάφα με τον «θάνατο» της βασίλισσας Ελισάβετ

Συγγνώμη από το BBC για τη γκάφα με τον «θάνατο» της βασίλισσας Ελισάβετ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο βρετανικό δίκτυο BBC ξεκίνησε σήμερα εσωτερική έρευνα και ζήτησε συγγνώμη επειδή μία δημοσιογράφος του αναφέρθηκε κατά λάθος στον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter κατά τη διάρκεια μιας άσκησης προσομοίωσης του θανάτου της βασίλισσας, ηλικίας 89 ετών.

«ΕΠΕΙΓΟΝ: η βασίλισσα Ελισάβετ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου. Θα ακολουθήσει σύντομα ανακοινωθέν: @BBCWorld» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε γύρω στις 11:30 ώρα Ελλάδας στο Twitter της Άχμεν Καουάτζα, δημοσιογράφου στην υπηρεσία του BBC στη γλώσσα Ούρντου (του Πακιστάν).

Σύντομα το αμερικανικό δίκτυο CNN και η γερμανική εφημερίδα Bild αναμετέδωσαν την είδηση, ενώ ακολούθησε ένα δεύτερο μήνυμα από την ίδια δημοσιογράφο του BBC, με το οποίο γνωστοποιούσε: «η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε».

Μπροστά στον σάλο που προκάλεσε, η δημοσιογράφος έσβησε τα δύο μηνύματα. Στη συνέχεια έγραψε: «λανθασμένος συναγερμός, απέσυρα τα δύο προηγούμενα tweet» κι υποστήριξε ότι το τηλέφωνό της είχε υποστεί πειρατεία.

«Άφησα το τηλέφωνό μου χωρίς επιτήρηση στο σπίτι. Επρόκειτο για μία κακόγουστη φάρσα. Ζητώ συγγνώμη» έγραψε στο Twitter προτού, και πάλι, σβήσει το μήνυμα.

Η λανθασμένη είδηση μεταδόθηκε τη στιγμή που η βασίλισσα υποβαλλόταν στο ετήσιο τσεκ απ της.

Προκειμένου να βάλει ένα τέλος στην φημολογία ένας εκπρόσωπος τύπου του Μπάκιγχαμ, προχωρώντας σε μια μάλλον σπάνια αντίδραση, έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση με την οποία επισήμανε ότι επρόκειτο για «εξετάσεις ρουτίνας» και η βασίλισσα έχει αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

«Μηνύματα που γνωστοποιούσαν ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας έχει νοσήσει στάλθηκαν από λάθος από το λογαριασμό μίας δημοσιογράφου του BBC. Τα tweets σύντομα διαγράφηκαν και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας για την αναστάτωση» που προκαλέσαμε, σημείωσε το δίκτυο σε δελτίο τύπου που εξέδωσε. Η βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση διευκρίνισε ότι θα διεξαχθεί «έρευνα» για το περιστατικό, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή