Χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν στην Σικελία

Χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν στην Σικελία

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυο χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα νότια της Σικελίας , χάρη στην βοήθεια και ευαισθητοποίηση του ιταλοαμερικανικού ζεύγους Κατραμπόνε, που έχει διαθέσει σε μόνιμη βάση, πολυτελές σκάφος για την διάσωση των «απελπισμένων της θάλασσας».

Παράλληλα, το πλοίο Ντρίαντε του ιταλικού πολεμικού ναυτικού άρχισε να επιβιβάζει πεντακόσιους εξήντα μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο σαπιοκάραβο.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ιταλικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα, μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε λιβυκά χωρικά ύδατα. Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι, όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες, επιβαίνουν σε δεκατέσσερα πλεούμενα τα οποία κινδυνεύουν να βυθιστούν.

Στην θαλάσσια περιοχή κατευθύνεται πλοίο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή