ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα «αποχαιρέτησε» τον γιο του Τζο Μπάιντεν

Ο Ομπάμα «αποχαιρέτησε» τον γιο του Τζο Μπάιντεν

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του, όπως επίσης ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον με τη σύζυγό του Χίλαρι και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους, παρέστησαν στην κηδεία του γιου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν, Μπο, που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα χτυπημένος από καρκίνο στον εγκέφαλο σε ηλικία 46 ετών.

Τουλάχιστον 1000 άνθρωποι κατέκλυσαν τον καθολικό ναό St. Anthony of Padua στο Ουίλμινγκτον όπου τελέστηκε η κηδεία του Μπάιντεν, που διετέλεσε πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης στο Ντέλαγουερ και υπηρέτησε επίσης στο Ιράκ ως στέλεχος της Εθνοφρουράς του Ντέλαγουερ. Διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Αύγουστο του 2013 και υποβλήθηκε σε επέμβαση, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες. Ο θάνατος του 46χρονου Μπο αποτελεί άλλο ένα τραγικό κεφάλαιο στην ζωή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν έχασε την πρώτη του σύζυγο και την κόρη του σε τροχαίο δυστύχημα λίγο αφότου κέρδισε τις εκλογές για την αμερικανική γερουσία το 1972. Ο Μπο και ο αδελφός του Χάντερ είχαν τραυματιστεί στο δυστύχημα αλλά επέζησαν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η οικογένεια του οποίου διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Μπάιντεν και ο ίδιος είχε προσωπική σχέση με τον Μπο, δέχθηκε έπειτα από αίτημα του Τζο Μπάιντεν να εκφωνήσει τον επικήδειο στην τελετή που διεξήχθη σήμερα στο πρωί.
Ο Ομπάμα υπενθύμισε ότι ο Μπο Μπάιντεν είχε ξεπεράσει την τραγωδία που βίωσε όταν ήταν παιδί, τον θάνατο της μητέρας του, για να ζήσει μία ζωή «που είχε νόημα. Έζησε μία ζωή για τους άλλους» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπο, τόνισε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος, διέγραψε τη δική του πορεία παρά τα παιδικά χρόνια που έζησε υπό την επιρροή της οικογένειας Μπάιντεν.

«Ακόμα κι αν ο Μπο θύμιζε στον κόσμο τον πατέρα του Τζο, ήταν διαφορετικός. Ήταν αυθεντικός. Διαφοροποιήθηκε από την απίστευτη οικογένειά του και αρνήθηκε μία προνομιούχα ζωή επιλέγοντας το δικό του δρόμο, ακόμα πιο δύσκολο, που του προσέφερε ωστόσο μία μεγαλύτερη ικανοποίηση» προσέθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.