Ερντογάν και Μπαϊκάλ στην προεδρική κατοικία

Ερντογάν και Μπαϊκάλ στην προεδρική κατοικία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Με τον πρώην πρόεδρο του κεμαλικού CHP, Ντενίζ Μπαϊκάλ, συναντήθηκε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία της Αγκυρας, σηματοδοτώντας την πρόθεσή του να θέσει στο περιθώριο τις πολιτικές διαφορές του παρελθόντος και να ευνοήσει τον σχηματισμό κυβερνητικής συμμαχίας μεταξύ του AKP και της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής την Κυριακή, είναι ο αρχαιότερος κοινοβουλευτικός της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και ιστορικός ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, αν και εγκατέλειψε την προεδρία του κόμματος το 2010.

«Διαπίστωσα ότι ο κ. πρόεδρος αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν. Μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι ανοικτός σε κάθε συμμαχική λύση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαϊκάλ, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την κατοικία του Ερντογάν.

Αίσθηση προκάλεσε στους δημοσιογράφους το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να δεξιωθεί τον Μπαϊκάλ στο νεόκτιστο προεδρικό ανάκτορο, το οποίο έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις, επιλέγοντας την πιο σεμνή προεδρική κατοικία.

Απηχώντας τη συμβιβαστική στάση του προέδρου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογράμμισε σε χθεσινή συνέντευξή του ότι όλα τα ενδεχόμενα «παραμένουν στο τραπέζι», απορρίπτοντας την ίδια ώρα τη συζήτηση περί «κόκκινων γραμμών», που θα εμπόδιζαν το AKP να συνασπισθεί με το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή