Αθώος ο Στρος-Καν για την υπόθεση μαστροπείας

Αθώος ο Στρος-Καν για την υπόθεση μαστροπείας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΛΛΗ. Αθώο κήρυξε χθες δικαστήριο της Λίλλης τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, από τις κατηγορίες μαστροπείας που αντιμετώπιζε, με αφορμή όργια στο ξενοδοχείο Κάρλτον της γαλλικής πόλης, στα οποία συμμετείχε.

Ο 66χρονος οικονομολόγος προσήλθε, χθες το μεσημέρι, στο δικαστήριο με τη σιγουριά της επικείμενης αθώωσης, καθώς την πρόταση αυτή είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας στο πρώτο σκέλος της δίκης, τον Φεβρουάριο.

Η αθώωση σηματοδοτεί το τέλος των δικαστικών περιπετειών του Στρος-Καν, που οδήγησαν στην αμαύρωση της εικόνας του. Από διεθνώς αναγνωρισμένος οικονομολόγος και θεωρούμενος ως φαβορί για την ίδια την προεδρία της χώρας, ο Στρος-Καν βρέθηκε κρατούμενος στη φυλακή Ράικερς της Νέας Υόρκης, μετά την καταγγελία της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel της πλατείας Τάιμς της Νέας Υόρκης, Ναφισατού Ντιαλό, ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, το 2011.

Λίγο καιρό αφότου το ποινικό σκέλος της υπόθεσης αυτής έκλεισε και η καμαριέρα επέλεξε να αποσύρει την αγωγή της στα αστικά δικαστήρια, χάρη σε γενναιόδωρο εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο Στρος-Καν βρέθηκε μπλεγμένος σε υπόθεση μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης στη Λίλλη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Στρος-Καν, σε συνεργασία με τον σεσημασμένο μαστροπό «Ντοντό ο Σαλαμούρας», διοργάνωνε όργια στο ξενοδοχείο Κάρλτον της Λίλλης. Σε ένα από τα όργια αυτά, γυναίκα ισχυρίσθηκε ότι ο Στρος-Καν την υποχρέωσε σε παρά φύσιν συνουσία, χωρίς τη θέλησή της.

Ο Στρος-Καν υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες στα όργια αυτά ήταν ιερόδουλες, ενώ παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ότι είναι εθισμένος στο σεξ και ότι η σεξουαλικότητά του είναι πιο έντονη απ’ ό,τι των συνηθισμένων ανδρών.

Η υπόθεση αυτή, παρά την ευτυχή της κατάληξη για τον Στρος-Καν, κατάφερε το τελικό πλήγμα στη φήμη του, με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ να αποτελεί πλέον στη Γαλλία αντικείμενο ανεκδότων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή