Κύπρος: Κριτική από το τουρκικό ΥΠΕΞ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Κύπρος: Κριτική από το τουρκικό ΥΠΕΞ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόπειρα αμφισβήτησης της δέσμευσης της Τουρκίας στον στόχο για εξεύρεση μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα είναι ένας σκόπιμος ελιγμός, δήλωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη "με τις οποίες συνέδεε την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης στην Τουρκία προκάλεσαν έκπληξη".

"Είναι ένας σκόπιμος τακτικός ελιγμός η προσπάθεια για αμφισβήτηση της δέσμευσης της Τουρκίας στον στόχο για εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο στην βάση της πολιτικής ισότητας των δύο πλευρών και των δύο ίσων ιδρυτικών κρατιδίων που θα αποτελούν τον νέο συνεταιρισμό, το γενικό πλαίσιο της οποίας έχει καταγραφεί στην κοινή δήλωση που αποδέχτηκαν οι δύο ηγέτες στην Κύπρο στις 11 Φεβρουαρίου του 2014", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή