Η Ελισάβετ Β΄ συνάντησε την Αγκελα Μέρκελ

Η Ελισάβετ Β΄ συνάντησε την Αγκελα Μέρκελ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί για τις επόμενες τέσσερις ημέρες η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β΄ μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Το πρωί της Τετάρτης η βασίλισσα διέπλευσε τον ποταμό Σπρέε, συνοδευόμενη από τον Γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ, ενώ αργότερα έγινε δεκτή από την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ. Κατά τη σύντομη συνάντησή της με τη Γερμανίδα καγκελάριο, η Ελισάβετ κατέθεσε στεφάνι με λουλούδια στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Βερολίνου.

Η Αγκελα Μέρκελ συναντήθηκε χθες και με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επιχειρεί να αποσπάσει τη στήριξη του Βερολίνου για τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί να προωθήσει στην Ε.Ε. Η πιθανότητα ενός Brexit αναμενόταν να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης. Η βασίλισσα της Βρετανίας, όμως, μαγνητίζει το ενδιαφέρον των Γερμανών πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόσωπό της μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα όλων σχεδόν των γερμανικών εφημερίδων, ενώ η Bild προσέφερε στους αναγνώστες της μια αφίσα της.

Εξάλλου, η Ελισάβετ Β΄ ενδέχεται να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει για ένα ικανό διάστημα το ετοιμόρροπο παλάτι του Μπάκιγχαμ λόγω εργασιών συντήρησης, ύψους 150 εκατ. λιρών (211 εκατ. ευρώ). Οι επισκευές θα αφορούν μεταξύ άλλων την επιδιόρθωση της στέγης, την αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, την ανακαίνιση του διάκοσμου και την επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Το σχέδιο δεν αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα, εφόσον εκκρεμεί το ζήτημα της χρηματοδότησης.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψει το Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα διαθέτει διάφορες άλλες επίσημες κατοικίες, όπως τον πύργο της στο Ουίνδσορ κοντά στο Λονδίνο, την κατοικία Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ, το παλάτι Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο και το κάστρο Μπαλμόραλ στη Βόρεια Σκωτία. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαθέτουν 775 δωμάτια, από τα οποία τα 52 είναι υπνοδωμάτια για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τα 118 υπνοδωμάτια για το προσωπικό. Χρησιμοποιούνται ως επίσημη κατοικία από το 1837.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή