Φλεγόμενος άνδρας ταράζει την υπερταχεία

Φλεγόμενος άνδρας ταράζει την υπερταχεία

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοπυρπολήθηκε ένας άνδρας σε ιαπωνική υπερταχεία, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο τόσο ο ίδιος όσο και μία συνεπιβάτιδά του, η οποία φαίνεται ότι άφησε την τελευταία της πνοή, καθώς το βαγόνι στο οποίο επέβαινε γέμισε από καπνό.

Κατά το ίδιο τραγικό συμβάν, τραυματίστηκαν 26 συνεπιβάτες των δύο. Τρία άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας της εισπνοής καπνού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ονταγουάρα, Ικουτάρο Τόρι.

Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του άνδρα που αυτοπυρπολήθηκε, αφού περιλούστηκε με κάποια ουσία που έμοιαζε με λάδι και στη συνέχεια, έβαλε στον εαυτό του φωτιά, χρησιμοποιώντας αναπτήρα. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο πρώτο βαγόνι της υπερταχείας αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Τόκιο – Οσάκα.

Ενας 54χρονoς επιχειρηματίας ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι εξήγησε ότι αμέσως αντιλήφθηκε ότι συνέβαινε κάτι πολύ κακό. «Εβλεπα τους πάντες να τρέχουν προς το μέρος μου, ενώ σιγά σιγά πνιγόμασταν στον καπνό. Ολόκληρο το βαγόνι μύριζε και πίστεψα ότι κινδύνευε η ζωή μου» διηγείται ο αυτόπτης μάρτυρας. Ο συρμός σταμάτησε στα περίχωρα της πόλης Ονταγουάρα, η οποία βρίσκεται περίπου 80 χλμ. δυτικά του Τόκιο, όταν κάποιος από τους επιβάτες πάτησε το κουμπί έκτακτης ανάγκης, αφού προηγουμένως είχε εντοπίσει ένα άτομο πεσμένο στο δάπεδο κοντά στην τουαλέτα του συρμού, στο πίσω μέρος του πρώτου βαγονιού ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών. Επρόκειτο για μία γυναίκα, η οποία τελικά διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, κατά πάσα πιθανότητα από εισπνοή καπνού.

«Το προσωπικό του συρμού κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σβήσει τις πύρινες γλώσσες που εξαπλώνονταν με μεγάλη ταχύτητα», επισήμανε ο Κένγκο Σασαόκα, εκπρόσωπος Τύπου του Κεντρικών Ιαπωνικών Σιδηροδρόμων και ο διαχειριστής του τρένου. Ο τηλεοπτικός σταθμός TBS αναμετέδωσε ολιγόλεπτο βίντεο που δείχνει τους επιβάτες ενώ εκκενώνουν τα γεμάτα καπνούς βαγόνια. Κάποιοι από αυτούς δείχνουν να έχουν αναπνευστική δυσκολία, βήχουν, ενώ άλλοι καλύπτουν τα πρόσωπά τους με πετσέτες και μαντίλια.

Τι ακριβώς συνέβη μέσα στο πρώτο βαγόνι του συρμού δεν έχει εξακριβωθεί απολύτως και οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων διαφέρουν. Ενας επιβάτης ανέφερε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο TBS ότι ο άνδρας τον πλησίασε, όταν στεκόταν έξω από τον θάλαμο χειρισμού του τρένου και του ζήτησε να απομακρυνθεί επειδή κάτι επικίνδυνο επρόκειτο να συμβεί. Στη συνέχεια περιλούστηκε με ένα πορτοκαλί υγρό που άναψε. Το ειδησεογραφικό δίκτυο ΝΗΚ, αντιθέτως, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ο άνδρας περπατούσε επί αρκετή ώρα πάνω κάτω στον διάδρομο του βαγονιού μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ξανά κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο και περιλούζεται με το περιεχόμενό του ενώ περιβρέχει και το δάπεδο. Μάλιστα ένας εκ των επιβατών υποστήριξε ότι διέκρινε τη χαρακτηριστική οσμή της βενζίνης.

«Η μεταφορά επικίνδυνων υλών στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς απαγορεύεται αυστηρά στην Ιαπωνία αλλά φυσικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να διαπιστωθεί ότι πράγματι αυτή η απαγόρευση τηρείται», εξηγεί ο αναλυτής σε θέματα σιδηροδρόμων, Ρέιζο Καουασίμα.

Μετά το τραγικό συμβάν το δρομολόγιο της υπερταχείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Τόκιο – Οσάκα διακόπηκε για περισσότερο από δύο ώρες.

Ο συρμός αυτός διαθέτει 16 βαγόνια και κινείται με 553 χλμ./ώρα

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή