Βαπτίστηκε η νεογέννητη κόρη του Ουίλιαμ

Βαπτίστηκε η νεογέννητη κόρη του Ουίλιαμ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ωρες χαράς στη Βρετανία, όπου χθες βαπτίστηκε το νεότερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, η νεογέννητη κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέμπριτζ, και αδελφή του χαριτωμένου πρίγκιπα Γεωργίου. Η μικρότερη θυγατέρα των δουκών του Κέμπριτζ έλαβε το όνομα Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα, ενώ χθες ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια εμφανίστηκε σε πλήρη σύνθεση μετά τη γέννηση της μικρής πριγκίπισσας, τον περασμένο Μάιο.

Οι τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν χθες το απόγευμα έδειξαν πολλούς Βρετανούς που συγκεντρώθηκαν κοντά στην εκκλησία όπου επρόκειτο να τελεστεί η βάπτιση, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρναν να εξασφαλίσουν μία καλή θέση που θα τους επέτρεπε να δουν τους γαλαζοαίματους από κοντά.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. (τοπική ώρα) στην εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής, στην έπαυλη του Σάντρινγκχαμ στην Ανατολική Αγγλία. Πρόκειται για την έπαυλη όπου κατοικούν οι δούκες του Κέμπριτζ.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, το νεαρό ζευγάρι επέλεξε πέντε φίλους, αλλά και μέλη της οικογένειας ως αναδόχους της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Μεταξύ των προσκεκλημένων, συμπεριλαμβάνεται η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος, ο πατέρας του Ουίλιαμ πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, καθώς και οι γονείς της Κέιτ, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον.

Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Γουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της αγγλικανικής εκκλησίας, ο οποίος είχε χοροστατήσει και στη βάπτιση του πρίγκιπα Γεωργίου πριν από μερικούς μήνες. Η μικρή πριγκίπισσα, κατά τη χθεσινή τελετή, φορούσε το ίδιο βαφτιστικό φόρεμα που φορούσε και ο αδελφός της στα δικά του βαφτίσια. Πρόκειται για μία δημιουργία από σατέν και δαντέλα, η οποία φέρει την υπογραφή του σχεδιαστή της βασίλισσας Ελισάβετ και είναι αντίγραφο φορέματος που χρησιμοποιήθηκε από τη βασιλική οικογένεια το 1841. Οπως έγινε γνωστό, μετά την τελετή της βάπτισης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ δεξιώθηκαν τους καλεσμένους τους στην έπαυλη του Σάντρινγκχαμ, προσφέροντας τους κομμάτια από τη γαμήλια τούρτα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή