Πέντε τραυματίες στην Παμπλόνα

Πέντε τραυματίες στην Παμπλόνα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυνηγημένοι από τους τεράστιους ταύρους, σπρώχνονταν οι πολυάριθμοι λάτρεις των ταυροδρομιών στους δρόμους της Παμπλόνα, στα νότια της Ισπανίας, την Πέμπτη, όπου πέντε άνδρες τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές. Ο απολογισμός της χθεσινής ταυροδρομίας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αναίμακτος, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη, κατά τις οποίες ένας 27χρονος Αυστραλός, δύο Αμερικανοί και ένας Βρετανός δέχθηκαν σφοδρά τρυπήματα στο στομάχι και τα πόδια από τους ταύρους που ζυγίζουν τουλάχιστον μισό τόνο. «Γλίστρησα και έπεσα πίσω, και ένας ταύρος με πέτυχε ακριβώς στη μασχάλη», είπε ένας Αμερικανός που υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς. «Σηκώθηκα και τότε πρόσεξα λίγο αίμα να στάζει, αλλά, κοιτώντας κάτω από την μπλούζα μου, είδα μία τρύπα», συμπλήρωσε ο Μάικ Γουέμπστερ.

Η χθεσινή ταυροδρομία ήταν μόλις η τρίτη από τις συνολικά οκτώ που έχουν προγραμματισθεί. Το κοπάδι των έξι ταύρων καταδίωκε τους δρομείς που έτρεχαν πανικόβλητοι και γεμάτοι αδρεναλίνη, καθώς τα ογκώδη ζώα πλησίαζαν. Πολλοί από αυτούς φορούσαν τις παραδοσιακές λευκές στολές με κόκκινα μαντίλια δεμένα στον λαιμό τους. «Υπήρξε πανικός σήμερα το πρωί, εγώ αναγκάσθηκα να πηδήξω πάνω από έξι άτομα», είπε ο Πίτερ Μίλιγκαν, 44χρονος δικηγόρος από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος συμμετείχε στην ταυροδρομία με τον γιο και τον αδερφό του. «Ενας από τους ταύρους με χτύπησε στην πλάτη με τη μύτη του και μετά έφυγε μακριά».

Κατά τη διάρκεια της κούρσας, ένας τεράστιος μαύρος ταύρος με το όνομα «Jubilado» («Συνταξιούχος») ξέφυγε από το κοπάδι και πλησίασε τους δρομείς. Ενας απομονωμένος ταύρος θεωρείται πιο επικίνδυνος, επειδή μπορεί να αποπροσανατολισθεί – γεγονός που τον καθιστά πιο οξύθυμο και επιθετικό. Ο «Jubilado», ευτυχώς για ορισμένους από τους παράτολμους λάτρεις του σπορ, γλίστρησε και έπεσε, χτυπώντας μια ομάδα ατόμων. Κανένας από τους συμμετέχοντες στην ταυροδρομία δεν τρυπήθηκε από τα κέρατα των ταύρων. Πέντε άνδρες ισπανικής καταγωγής, ηλικίας μεταξύ 27 και 58 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς στο κεφάλι, τα γόνατα και τους αγκώνες, όπως ανέφερε η περιφερειακή διοίκηση της Ναβάρα, διευκρινίζοντας ότι κανένας από τους τραυματισμούς δεν ήταν σοβαρός. Οι τραυματισμένοι έλαβαν εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Οι ταύροι του ράντζου Λος Βικτοριάνο ντελ Ρίο χρειάσθηκαν δύο λεπτά και 27 δευτερόλεπτα για να καλύψουν απόσταση 846,6 μέτρων από τη μάνδρα τους προς το «ρινγκ». Εκεί αντιμετώπισαν τους ταυρομάχους και τον σίγουρο θάνατό τους για την τέρψη του κοινού. Λίγο πριν φτάσει το κοπάδι, ένας άνδρας άρπαξε το κέρατο του ταύρου που προπορευόταν, προκαλώντας την πτώση των υπολοίπων δρομέων. Κατά τη διάρκεια της ταυροδρομίας, οι αγωνιζόμενοι απαγορεύεται να ακουμπούν τους ταύρους. Συνολικά 15 άτομα έχουν σκοτωθεί στις ταυρομαχίες, σύμφωνα με αρχεία, όπου καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από το 1911. Ενας 27χρονος Ισπανός έχασε τη ζωή του το 2009, όταν τρυπήθηκε από ταύρο στον λαιμό, την καρδιά και τους πνεύμονες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή