Ο Πούτιν αισιοδοξεί για επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Ο Πούτιν αισιοδοξεί για επίλυση της ουκρανικής κρίσης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KΙΕΒΟ. Αισιοδοξία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία εξέφρασε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης παρά αποτυχίας. Ο Πούτιν απέδωσε ευθύνες για τη χρονοτριβή στην απροθυμία του Κιέβου να διαπραγματευθεί απευθείας με τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είπε χθες ότι η απειλή της τρομοκρατίας έχει «ανεβεί δραστικά» στη χώρα, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία έχει κατακλυστεί με όπλα «που έχουν έρθει από τα ανατολικά». «Η απειλή από αντάρτες και τρομοκράτες στις περιοχές πέραν της (εμπόλεμης) ζώνης έχει ενταθεί», σημείωσε ο Ποροσένκο μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσένιουκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επέσεισε ευρύτερα τον κίνδυνο αύξησης της εγκληματικότητας, λόγω της αστάθειας στα ανατολικά της χώρας. Πάνω από 6.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1 εκατ. έχουν εκτοπιστεί, λόγω της σύγκρουσης ρωσόφωνων αυτονομιστών και κυβερνητικών δυνάμεων τους τελευταίους 15 μήνες στην ανατολική Ουκρανία. Η εκεχειρία του Φεβρουαρίου έχει περιορίσει τις μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις, αλλά οι καθημερινές ανταλλαγές πυροβολισμών εξακολουθούν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Ουκρανοί στρατιώτες το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, ο Ποροσένκο εξέφρασε την ελπίδα να βελτιωθεί η αστυνόμευση στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο ορκίστηκαν οι πρώτοι 2.000 αστυνομικοί, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς και Καναδούς ειδικούς εκπαιδευτές. Μάλιστα, ορκίστηκαν να μην υποκύψουν σε απόπειρες δωροδοκίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή