Τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στη Συρία

Τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στη Συρία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν στη πόλη Χαλέπι της Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η οποία επικαλείται πηγές της Ομοσπονδίας Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας (FAPE).

Η Ομοσπονδία Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των εδώ και δέκα μέρες εξαφανισμένων δημοσιογράφων, τα οποία είναι: Αντόνιο Παμπλιέγκα, Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ και Ειντζελ Σαστρε.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρόεδρο της Ενωσης, Ελσα Γκονζάλες οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν σταλεί στην πόλη Χαλέπι για εργασία, ενώ τόνισε πως «προς το παρόν, μπορούμε μόνο να κάνουμε λόγο για εξαφάνιση». Οπως εξήγησε, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους τρεις άνδρες από τις 12 Ιουλίου, όταν βρίσκονταν στην περιοχή του Χαλεπιού.

«Δεν ξέρουμε (αν ήταν όλοι μαζί) στο Χαλέπι, μόνο ότι άλλοι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί από την ίδια περιοχή πριν από περίπου έναν χρόνο», είπε η πρόεδρος της Ενωσης.

Αγνωστο επίσης παραμένει για ποια μέσα ενημέρωσης εργάζονταν οι τρεις δημοσιογράφοι. Ο Αντόνιο Παμπλιέγκα συνεργαζόταν με το Γαλλικό Πρακτορείο μέχρι το 2013, στέλνοντας κείμενα για την κατάσταση στη Συρία. Ο Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ είχε καλύψει φωτοειδησεογραφικά πολλές συγκρούσεις, μεταξύ των οποίων και τον πόλεμο της Συρίας, για λογαριασμό του ίδιου πρακτορείου, επίσης μέχρι το 2013.

«Σφοδρές μάχες διεξάγονται σε αυτήν την περιοχή και κατά συνέπεια έχουμε λόγους να ανησυχούμε», πρόσθεσε η πρόεδρος της FAPE.

Παράλληλα, το Associated Press σημειώνει την επικινδυνότητα της κατάστασης, καθώς προτάσσει ότι το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει απαγάγει στο παρελθόν δημοσιογράφους, τους οποίους αργότερα εκτέλεσε, βρίσκεται έξω από την πόλη και ελέγχει τμήματα στα βόρεια και ανατολικά της πόλης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας κατέστησε σαφές ότι έχει ήδη ενημερωθεί για το γεγονός και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες.

Δεκαοκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες την Τρίτη στο Χαλέπι

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια πόλη σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άμαχοι, ανάμεσά τους ένα παιδί μετά από πυρά πυραύλου, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ακόμη 35 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσκαιρώς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Αρκετοί άνθρωποι είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στα ερείπια, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν συνεχώς τους τραυματίες», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή