Ο Μπερλουσκόνι μιλάει για τη φιλία του με τον Πούτιν

Ο Μπερλουσκόνι μιλάει για τη φιλία του με τον Πούτιν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. «Ο Πούτιν ήθελε να μου δώσει τη ρωσική υπηκοότητα και να με κάνει υπουργό Οικονομικών», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε δικούς του ανθρώπους ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σ. Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο La Stampa, η οποία σε χθεσινό δημοσίευμά της αναφέρεται στις λεπτομέρειες πρόσφατης συνομιλίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τους βουλευτές του σε εστιατόριο της Ρώμης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην Καβαλιέρε, απευθυνόμενος σε στενούς του συνεργάτες, τόνισε:

«Για σκεφθείτε, στην Ιταλία με βάζουν στο περιθώριο, ενώ ο Πούτιν μού είπε ότι θα ήταν έτοιμος να μου δώσει τη ρωσική υπηκοότητα και να μου παραδώσει την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών». Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Μπερλουσκόνι σκέφτεται να αλλάξει το όνομα του κόμματός του, από Φόρτσα Ιτάλια, σε Αλτρα Ιτάλια (Αλλη Ιταλία). «Εχω προσεγγίσει την αγιότητα, δεν ευθύνομαι πλέον για αμαρτίες, αλλά ούτε και για αμαρτωλές σκέψεις», δήλωσε επίσης ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, συναντώντας τους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του μαζί με τη σύντροφό του, Φραντσέσκα Πασκάλε. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί, επίσης, ότι οι δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης, στο σύνολό τους, διαθέτουν την ίδια εκλογική δύναμη με την Κεντροαριστερά.

Στις αρχές του χρόνου ολοκλήρωσε τη θητεία του σε γηροκομείο, εκτίοντας ποινή για διαφθορά, αν και αθωώθηκε για την υπόθεση σεξουαλικής επαφής με ανήλικη χορεύτρια, τη γνωστή πλέον «Ρούμπι», καθώς οι δικαστές αποφάσισαν ότι δεν θα μπορούσε να γνωρίζει πως ήταν κάτω των 18 ετών. Ο Πούτιν και ο Μπερλουσκόνι είναι παλιοί φίλοι και στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στη Ρώμη, ο Ιταλός μεγιστάνας υποσχέθηκε ότι το κόμμα του θα πιέσει για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. Πριν από δύο χρόνια, ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε φίλος του Πούτιν και στη συνέχεια του προσφέρθηκε ρωσικό διαβατήριο μετά την κριτική που άσκησε για την υψηλή φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα στην πατρίδα του, τη Γαλλία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή