ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αιματηρές συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ

toyrkia-aimatires-sygkroyseis-sto-ntigiarmpakir-2094659

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά και τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης, το απόγευμα της Πέμπτης, στο κέντρο της μεγαλύτερης κουρδικής πόλης της Τουρκίας δυνάμεις του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος συγκρούονται με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Για πρώτη φορά ύστερα από καιρό, δυνάμεις ανταρτών έχουν κατέβει στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ και ανταλλάσσουν πραγματικά πυρά με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι κουρδικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ένα όχημα αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ για να ελέγξει την κίνηση και την κυκλοφορία. Η επίθεση άφησε πίσω της ένα νεκρό αστυνομικό που είχε δεχτεί πυρά στο κεφάλι και ακόμη ένα συνάδελφό του σοβαρά τραυματισμένο.

Αυτή την στιγμή, οι συγκρούσεις και η ανταλλαγή πυρών συνεχίζονται στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, με την αστυνομία να ζητά βοήθεια από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ένα ελικόπτερο. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νέους τραυματισμούς.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η κουρδική πλευρά επιτίθεται στην τουρκική αστυνομία για να εκδικηθεί για την αιματηρή, πολύνεκρη επίθεση στο Σούρουτς.