Συντριβή ελικοπτέρου με 16 νεκρούς αστυνομικούς στην Κολομβία

Συντριβή ελικοπτέρου με 16 νεκρούς αστυνομικούς στην Κολομβία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαέξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες όταν το ελικόπτερο στο οποιό επέβαιναν φαίνεται να συνετρίβη σε μια βουνοπλαγιά σε δασώδη περιοχή της βορειοδυτικής Κολομβίας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κάρλος Βιγιέγκας.

Το ελικόπτερο, αμερικανικής κατασκευής Black Hawk UH-60, συνετρίβη για άγνωστους προς το παρόν λόγους ενώ βρισκόταν σε επιχείρηση δίωξης ναρκωτικών, στην περιφέρεια Αντιόκια, περίπου 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογκοτά. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το γεγονός διερευνάται.

"Προς το παρόν, η πιό πιθανή εκδοχή είναι ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην βουνοπλαγιά, μάλον λόγω χαμηλών νεφώσεων που κάλυπταν την περιοχή", είπε ο υπουργός σε δημοσιογράφους στην Μπογκοτά.

Το δυστύχημα είναι το δεύτερο μετά από την συντριβή άλλου ελικόπτερου, του CASA C-235 ισπανικής κατασκευής, που έπεσε στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας λόγω μηχανικής βλάβης, σκοτώνοντας τους 11 στρατιώτες.

Οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν χθες ήταν μέρος μιας εκστρατείας ενάντια σε μια εγκληματική οργάνωση των πρώην ακροδεξιών παρακρατικών γνωστών ως Clan Usuga.

Ο ηγέτης της ομάδας, Ντάριο Αντόνιο Ουσούγκα, γνωστός ως "Οτονιέλ", έχει 2.000 άντρες υπό την διεύθυνσή του, και οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή