Ερμηνεία Τραμπ των σχολίων του κατά δημοσιογράφου

Ερμηνεία Τραμπ των σχολίων του κατά δημοσιογράφου

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας προκλητικός Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε το Σαββατοκύριακο ότι απομονώθηκε από τους συντονιστές του ντιμπέιτ με τους κυριότερους υποψηφίους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και απείλησε ότι θα δημιουργήσει δικό του κόμμα για τη διεκδίκηση της προεδρίας, σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί με «στοιχειώδη δικαιοσύνη» από την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών.

Μέσα στις τέσσερις τηλεφωνικές συνεντεύξεις που παραχώρησε την Κυριακή, υπεραμύνθηκε των πράξεών του σε σχέση με την ισότητα των δύο φύλων, τονίζοντας ότι η εταιρεία του ήταν από τις πρώτες που ανέθεσαν πρότζεκτ σε γυναίκες και προσέθεσε ότι «πάντα είχε πολύ καλές σχέσεις με τις γυναίκες». Στη συνέχεια, επιτέθηκε στους συντονιστές του ντιμπέιτ, ισχυριζόμενος ότι σε κανέναν άλλον υποψήφιο δεν υπέβαλλαν τόσο σκληρές ερωτήσεις.

Παράλληλα, απάντησε στους επικριτές του σε σχέση με το σχόλιο που έκανε για την συντονίστρια του ντιμπέιτ και γνωστή δημοσιογράφο του Fox News, Μέγκιν Κέλι. Ειδικότερα, ανέφερε πως η αξιολόγησή του για τα κίνητρα που οδήγησαν την κυρία Κέλι να του κάνει επιθετικές ερωτήσεις («της έβγαινε αίμα από οπουδήποτε», είπε) παρερμηνεύθηκε από τους αντιπάλους του. Kατά τη γνώμη του, ήταν μία προσπάθειά τους να μειώσουν τη δημοτικότητά του ανάμεσα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος.

«Ηθελα να πω από τη μύτη ή/και τα αυτιά της, γιατί αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη έκφραση», εξήγησε στο CNN, πριν παρουσιάσει το βιογραφικό του. «Πήγα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Γουόρτον, ήμουν άριστος μαθητής. Είμαι ένας έξυπνος άνθρωπος. Εχτισα μία τεράστια εταιρεία», είπε προσθέτοντας: «Πιστεύετε ότι θα έκανα μία τόσο χαζή δήλωση;».

Η κυριακάτικη αντεπίθεση του Τραμπ έρχεται έπειτα από τις αυξανόμενες πιέσεις άλλων Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι απαιτούν από αυτόν να ζητήσει συγγνώμη από την κυρία Κέλι και δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το ότι η ρητορική του μπορεί να απομακρύνει τις γυναίκες από το κόμμα.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τον Ερικ Ερικσον, αρχηγό της συντηρητικής οργάνωσης Red State, να αποσύρει την πρόσκλησή του στον Τραμπ για το φόρουμ του στην Ατλάντα, το οποίο έγινε το Σαββατοκύριακο.

Στο φόρουμ αυτό οι αντίπαλοι του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου και του Τζεμπ Μπους, τoυ άσκησαν κριτική αποκαλώντας τον διχαστικό και «μη προεδρικό». Κριτική άσκησαν στον Τραμπ και άλλοι υποψήφιοι, όπως η Κάρλυ Φιορίνα και ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Νότια Καρολίνα.

Ωστόσο, μερικοί, φοβούμενοι μήπως ενοχλήσουν τους υποστηρικτές του Τραμπ, δεν έχουν καταδικάσει τα σχόλιά του. Σε αυτούς ανήκουν ο Τεξανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας, Μάικ Χάκαμπι, καθώς και ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα, Μαρκ Ρούμπιο.

Στο φόρουμ της Red State εκφράστηκε η άποψη ότι ο Τραμπ θα πάψει να αντλεί υποστήριξη από συντηρητικούς, απογοητευμένους από το πολιτικό σύστημα. Μάλιστα, κάποιοι τον περιέγραψαν ως καραγκιόζη και όχι ως πραγματική απειλή.

Ωστόσο, ο Τζουντ Γκρεγκ, πρώην γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϋ, είπε ότι το κόμμα θα τον ενίσχυε σε περίπτωση που τον απέκλειε από μελλοντικά ντιμπέιτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή