«Ανοιχτός» σε στήριξη Brexit ο Κόρμπιν

«Ανοιχτός» σε στήριξη Brexit ο Κόρμπιν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν οι Εργατικοί υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον για το 2017, άφησε χθες ανοιχτό ο υποψήφιος για την ηγεσία του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο 66χρονος αριστερός πολιτικός, ο οποίος προηγείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στην κούρσα της διαδοχής, δήλωσε ότι, εάν επικρατήσει, θα ανοίξει τον διάλογο στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος, ενδεχομένως και με ειδικό συνέδριο γύρω από το κρίσιμο αυτό ζήτημα. «Υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις για το ευρωπαϊκό ζήτημα μέσα στο Εργατικό Κόμμα και δεν θα ήθελα να απαγορεύσω καμία από αυτές», είπε ο Κόρμπιν, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του, στο Εδιμβούργο. Ο Κάμερον έχει ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της χώρας του με την Ε.Ε., ζητώντας περιορισμό στις κοινωνικές παροχές υπέρ των μεταναστών και μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση, προκειμένου να υποστηρίξει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Αντίθετα, ο Κόρμπιν ζητάει «μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική προστασία», ασκώντας κριτική στις πολυεθνικές εταιρείες και τις τράπεζες, χωρίς όμως να ζητάει, μέχρι στιγμής, και την έξοδο της Βρετανίας από την Ενωση.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, ο Κόρμπιν χαρακτήρισε «καταγέλαστες» τις κατηγορίες περί «αντισημιτισμού» που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του. Αναγνώρισε πως συμμετείχε προ 15 ετών σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που οργάνωσε ο Αγγλοεβραίος Πολ Αϊζεν, ο οποίος μετέπειτα εξελίχθηκε σε αρνητή του Ολοκαυτώματος. Δήλωσε, ωστόσο, ότι αν ο Αϊζεν είχε εκφράσει παρόμοιες απόψεις εκείνη την εποχή, θα τον είχε καταδικάσει δημοσίως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή