Τζο Μπάιντεν: Θέλω να είμαι βέβαιος πριν δεσμευθώ στον λαό

Τζο Μπάιντεν: Θέλω να είμαι βέβαιος πριν δεσμευθώ στον λαό

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σοβαρά σκέπτεται το ενδεχόμενο της προεδρικής υποψηφιότητας για το 2016 ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει εάν είναι ψυχολογικά έτοιμος για μια τέτοια κίνηση.

Σε τηλεφωνική του σύσκεψη με στελέχη της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών την Τετάρτη, ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του προσπαθούν να καταλήξουν σε μία απόφαση «σχετικά με το αν υπάρχουν τα συναισθηματικά αποθέματα για μία υποψηφιότητα». Ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Μπο, πέθανε τον Μάιο από καρκίνο του εγκεφάλου.

«Αν πρόκειται να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, θα πρέπει να είμαι βέβαιος ότι μπορώ να δεσμευθώ απέναντί σας με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή. Αυτή την εποχή, όμως, και οι δύο αυτές είναι βαριά τραυματισμένες. Το έχω σκεφθεί πολύ σοβαρά, και συζητάμε συνέχεια με την οικογένειά μου για το πώς μπορούμε να το κάνουμε», είπε ο αντιπρόεδρος μιλώντας με τα στελέχη του κόμματος.

Πηγή προσκείμενη στην ηγεσία των Δημοκρατικών επιβεβαίωσε τα λόγια του Τζο Μπάιντεν. Παρότι η τηλεδιάσκεψη είχε ως στόχο τη συσπείρωση του κόμματος γύρω από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, η πολύχρονη φιλία που συνδέει τον αντιπρόεδρο με τα μέλη της ηγετικής ομάδας των Δημοκρατικών έφερε τη συζήτηση στο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας και των εκλογών του 2016.

Τα προσκόμματα

Δύο από τα σημαντικότερα προσκόμματα που αντιμετωπίζει ο Μπάιντεν είναι ο χρόνος και το γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ σημαντικά ποσά στο προεκλογικό της ταμείο.

Την ίδια ώρα, η πολύ καλή προεκλογική εμφάνιση που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, με τις δημοσκοπήσεις στο κρίσιμο Νιου Χάμσαϊρ να τον εμφανίζουν στην πρώτη θέση και στην Αϊόβα να υστερεί λίγων ποσοστιαίων μονάδων από τη Χίλαρι Κλίντον, δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον Τζο Μπάιντεν.

Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, που έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο αποτυχημένες εκστρατείες για την προεδρία, είχε δηλώσει ότι θα κατέληγε σε οριστική απόφαση μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανακοινώσει τις προθέσεις του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όμως, η Χίλαρι Κλίντον γύρω από τη χρήση του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διαχείριση εμπιστευτικών μηνυμάτων, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών, λειτουργούν προς όφελος του Μπάιντεν.

Στο μέτωπο των Ρεπουμπλικανών, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με τα ομαδικά πυρά που δέχεται τις τελευταίες ώρες από ισπανόφωνα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, που απέπεμψε την Τρίτη τον δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος από συνέντευξη Τύπου στην Αϊόβα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά και εμμονή με τους ισπανόφωνους.

Στη χθεσινή του ραδιοφωνική εκπομπή, ο δημοφιλής δημοσιογράφος Ρικάρντο Σάντζες αποκάλεσε τον Τραμπ «ο άνθρωπος με το περουκίνι», ενώ προσέθεσε «ένας πρόεδρος σαν τον Τραμπ θα ήταν σα να δίνεις ένα γεμάτο πιστόλι σε έναν πίθηκο. Αλλά ένα πιστόλι που ρίχνει πυρηνικές σφαίρες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή