Θανάτωσαν μουσουλμάνο για σφαγή αγελάδας

Θανάτωσαν μουσουλμάνο για σφαγή αγελάδας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σφαγή μιας αγελάδας, που είναι ζώο ιερό για πολλούς ινδουιστές, ήταν αρκετή για να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου ένας μουσουλμάνος και να τραυματιστεί σοβαρά ο γιος του, καθώς σύμφωνα με φήμες είχαν προβεί στο αδίκημα. Το συμβάν έλαβε χώρα στην Ινδία. Η αστυνομία επιρρίπτει την ευθύνη για τις ταραχές που ακολούθησαν στους πολιτικούς, που ζητούν αυστηρότερη προστασία των ιερών ζώων.

Ο Αχμέντ Αχλάκ, σιδεράς στο επάγγελμα, άφησε την τελευταία του πνοή αφού ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από δέκα άνδρες στην πόλη Νταντρί, 50 χλμ. από το Νέο Δελχί, ενώ ο γιος του διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Οχλος που συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι των θυμάτων εκτόξευσε απειλές εναντίον της οικογένειας, με την κατηγορία ότι είχαν φάει βοδινό κρέας. Σύμφωνα με την κόρη του σιδερά, το πλήθος αγνόησε τις κραυγές της να αφήσουν τους δύο άνδρες ήσυχους, καθώς δεν είχαν φάει βοδινό. Το λιντσάρισμα του Αχλάκ πυροδότησε συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και ινδουιστών στην πόλη, ενώ, εξαιτίας της εμπαθούς ρητορικής που αναπτύχθηκε, πολλοί εμφανίστηκαν σαν εκδικητές, επισήμανε ο αστυνομικός Ανουράγκ Κουμάρ, που διενεργεί την έρευνα για το συμβάν.

Η αστυνομία συνέλαβε τριάντα άτομα που κατηγορούνται για τον θάνατο του Αχλάκ, ενώ κατασχέθηκε ένα κομμάτι κρέας από το σπίτι για να αναλυθεί ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι επρόκειτο για βοδινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι έχει ζητήσει την απαγόρευση της σφαγής βοοειδών σε ολόκληρη την επικράτεια και την απαγόρευση της εμπορίας του κρέατός τους. Η κατανάλωση βοδινού, ωστόσο, επιτρέπεται στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, όπου βρίσκεται η Ντάντρι, ενώ και εκεί απαγορεύεται η θανάτωση των ιερών ζώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή