Χ. Γεωργιάδης: Η Κύπρος το 2016 θα βγει από τα μνημόνια

Χ. Γεωργιάδης: Η Κύπρος το 2016 θα βγει από τα μνημόνια

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς έξοδο από το μνημόνιο το 2016 οδεύει η Κύπρος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, που σε δηλώσεις του στο  παγκύπριο συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ τόνισε ότι η χώρα  έχει ξανακερδίσει τη διεθνή αξιοπιστία της.

Σημείωσε δε ότι παραμένουν «προβλήματα και προκλήσεις, και μάλιστα σοβαρά», ωστόσο εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για την χρονιά που έρχεται.

 

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αυτή είναι και η απάντηση μας προς όσους μας καλούσαν φέτος να σχίσουμε τα μνημόνια», ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση.

 

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, «με αυτοπεποίθηση και με βεβαιότητα ότι η δύσκολη προσπάθεια που έχουμε αναλάβει φέρνει αποτελέσματα».

 

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δόθηκαν και δίνονται αφορμές που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τη διαπλοκή και τη διαφθορά», προσθέτοντας ότι «η απάντηση δεν μπορεί να είναι γενικευμένη απαξίωση, η οποία εκτρέφεται από συχνά επαρκή μέσα ενημέρωσης, η οποία τυγχάνει εκμετάλλευσης από τις πιο οπορτουνιστικές και πολιτικά ακραίες καταστάσεις που μπορεί κάποιος να φανταστεί».

 

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πολιτικό του ήρωα» τον Παύλο Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, και ανέφερε πως ο Π. Μπακογιάννης έγραφε ότι «το πολιτικό σύστημα θα ήταν ανίκανο να παρακολουθήσει τις αλλαγές που θα έφερνε η τεχνολογική πρόοδος και θα βρισκόταν σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα προβλήματα των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή