Αστεγη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ

Αστεγη γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε εστιατόριο στο Χονγκ Κονγκ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρή παρέμενε στο εσωτερικό ταχυφαγείου επί ώρες μία άστεγη γυναίκα, ενώ γύρω της συνωστίζονταν η πελατεία που απολάμβανε τους εύγευστους μεζέδες, χωρίς να πάρει κανείς είδηση. Η άτυχη γυναίκα είχε βρει πρόχειρο καταφύγιο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους κινδύνους της νύχτας σε εστιατόριο της αλυσίδας Μακντόναλντς στο Χονγκ Κονγκ.

Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν 50 έως 60 ετών, βρέθηκε νεκρή το πρωί του Σαββάτου. Ολο και μεγαλύτερος αριθμός αστέγων αναζητεί πρόχειρo καταφύγιο στα εστιατόρια που παραμένουν ανοικτά ολόκληρο το 24ωρο. Oι αστυνομικοί έφτασαν στο ταχυφαγείο μετά την τηλεφωνική κλήση που έκανε μία εργαζόμενη, λέγοντας ότι κάποιος είχε λιποθυμήσει μέσα στο εστιατόριο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα βρέθηκε γερμένη πάνω στο τραπέζι, είκοσι τέσσερις ολόκληρες ώρες αφού εισήλθε στο ταχυφαγείο που βρίσκεται στην Πινγκ Σεκ, μια εργατική γειτονιά του Χονγκ Κονγκ. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την τύχη των ανέστιων ανθρώπων σε μια πόλη όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ευημερούν. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αστέγων στο Χονγκ Κονγκ είναι συγκριτικά περιορισμένος, καθώς σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν ξεπερνούν τους χίλιους. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν να κοιμούνται στον δρόμο επειδή δεν μπορούν να καταβάλλουν τα υψηλά ενοίκια, καθώς το οικιστικό ζήτημα στην πόλη εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή