Ντ.Τραμπ: Αυτό που με τους πρόσφυγες κάνει η καγκελάριος Μέρκελ είναι “τρελό”

Ντ.Τραμπ: Αυτό που με τους πρόσφυγες κάνει η καγκελάριος Μέρκελ είναι “τρελό”

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί των προκριμάτων εκλογών στο στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ότι ο τρόπος που η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενεργεί προς όφελος των προσφύγων είναι «παρανοϊκός».

«Δε συμπαθώ τις μεταναστεύσεις. Δε συμπαθώ τους ανθρώπους που έρχονται (…) θα ξεσπάσουν ταραχές στη Γερμανία. Αυτό που εκείνη (η Άγγελα Μέρκελ) κάνει στη Γερμανία είναι τρελό» υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις, επισήμανε ότι «χωρίς αμφιβολία» τάσσεται υπέρ της υποδοχής 10.000 προσφύγων στην χώρα του.

Αλλά «20.000 ανθρώπους; Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο Δούρειο Ίππο (..) εάν οι άνθρωποι αυτοί αποδειχθούν ότι ανήκουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Τραμπ. Ο μεγιστάνας πρότεινε να οριστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας όπου θα καταφεύγουν οι πρόσφυγες.

Ο ίδιος υποστήριξε επιπλέον ότι «θα έπρεπε» να γίνει χρήση βίας εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ όταν εκείνος χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Τόνισε, εξάλλου, ότι θα μπορούσε «ενδεχομένως να τα πάει πολύ καλά με τον (πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν» καθώς «δε συμπαθεί καθόλου τον Ομπάμα».

«Όσο ο (Πούτιν) επιτίθεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τάσσομαι υπέρ» των βομβαρδισμών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, προσέθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή